Den doftande jorden

05.02-05.02

Den doftande jorden

Den doftande jorden

Trio Flamme & Carita Holmström

Trio Flamme sjunger Carita Holmströms sånger om vårt liv på jorden. Det bjuds på sånger om kärlek, längtan och jubelsånger till naturen som varvas med sånger om flykt, sorg och om att det alltid är någon som städar upp efter varje krig.

På programmet pärlor ur Caritas sångarkiv daterade allt från 70-talet till sånger skrivna idag enkom för Trio Flamme. På scenen ses utöver Trio Flamme även Esko Grundström och Carita Holmström själv.

På scenen Emilie Adolfsson (piano), Daniela Fogelholm (sång), Minna Nyberg (sång), Carita Holmström (piano, gitarr), Esko Grundström (kontrabas, dragspel)

Längd ca. en timme
Biljetter 25 / 20 €

Carita Holmström är en musiker med en mångsidig och rik repertoar som verkligen förtjänar att lyftas upp. Carita är pianist, sångerska, kompositör, arrangör och gitarrist. Hon har som musiker etablerat sig som en gränsöverskridande kompositör och mångsidig musiker. Hennes första album We are what we do (1973) var folk- latin- och jazzinspirerad och fick genast YLEs pris, Årets Skiva. Efter detta har Carita komponerat såväl kammar-, teater- och körmusik som sångsviter, orgel- och kyrkomusik samt tre musikaler, en kammaropera och två baletter. Hon har gett ut 10 album med egen musik, de senaste är SJUNG SORGEN (2020) och två skivor med kammarmusik HIDDEN STORIES (2022). Hon fungerade som lektor i pianomusik vid Sibelius-Akademin i Helsingfors mellan åren 1983-2018.

Trio Flamme (Emilie Adolfsson, Daniela Fogelholm och Minna Nyberg) brinner för den finlandssvenska teatern, musiken och revytraditionen och har under årens lopp turnerat runtom i Finland och Sverige med ett flertal konsertprogram. Trion har producerat flera konserter som lyfter upp betydande finlandssvenska kompositörer som t.ex. Erna Tauro och Bengt Ahlfors: bl.a. Erna Tauro – Känslornas tonsättareTauro & Ahlfors – Visor för full hals och FLAMME + BEBBE = SANT!. Trio Flamme tilldelades Erna Tauro priset 2020 för sin mångåriga insats i framförandet av finlandssvensk teatermusik och teatervisor.

Kalender