Skapelsen

04.05-11.05

Skapelsen

GUEST: Skapelsen

Broas & Nyberg

Näyttämölle levittäytyy ikuinen sumu. Sumussa vaeltelee muistumia muinaisista sivilisaatioista. Usvan lävitse kantautuu loputtomia kaikuja; olentojen ääniä. Niiden, jotka ovat saman aikaisesti eläviä, kuolleita ja syntymättömiä. 

Näyttämön alla kasvaa jotain.

Skapelsen on näyttämöllisen runon muodossa oleva tanssiteos, missä uusi maailma kehkeytyy nykyisyyden raunioista. Teos on taiteilijaduo Broas & Nybergin yhdessä työryhmän kanssa sommittelema kuvitteellinen alku –  eräs alku.

Konsepti Broas & Nyberg
Työryhmä Jenna Broas, Martin Granö, Hanne Jurmu, Eija Klinga, Ella-Noora Koikkalainen, Fabian Nyberg, Kardo Shiwan

Liput 25 / 15 / 5 €

Sisältövaroitukset esityksessä käytetään teatterisavua

Teosta tukevat Suomen Kulttuurirahasto, Taiteen edistämiskeskus, Svenska kulturfonden, Konstsamfundet

Broas & Nyberg on tanssitaiteilija Jenna Broaksen sekä tila- ja videotaiteilija Fabian Nybergin perustama taiteilijaduo. Broas & Nyberg työskentelevät käsitteiden sekä konseptien parissa, jotka käsittelevät ihmisyyttä ja tulevaisuutta, kiertokulkuja ja aikaa sekä elämää ja kuolemaa. Taiteilijaduona he työskentelevät näyttämö-, installaatio- ja videotaiteen parissa. Heidän installaatio- ja videoteoksia on ollut esillä useilla festivaaleilla Suomessa. Heidän viimeisin näyttämöteos Designing the End oli osa Zodiak – Uuden tanssin keskuksen ohjelmistoa, lisäksi teos oli osa arvostettua tanssitaiteen Ice Hot Nordic Dance 2022-alustaa.

Kalenteri