Tekstitys ja saavutettavuus

Viiruksella pyrimme luomaan kaikille avointa teatteria.

Tekstitys

Tekstitys on saatavana suomeksi, englanniksi ja ruotsiksi suuressa salissa esitettäviin omiin produktioihimme. Useimmiten tarjoamme tekstityksen Subtitle Mobile -sovelluksen avulla.

Ennen teatteriesitystä:

  • Lataa App Storesta tai Google Playstä ”SUBTITLE MOBILE” -sovellus (Loitsut Oy)
  • Avaa sovellus, paina ”Aloita” ja syötä aulasta löytyvä koodi
  • Paina uudestaan ”Aloita”
  • Valitse näytös sekä kieli ja paina “Aloita”

Esityksen aikana sinun ei tarvitse tehdä mitään, teksti tulee laitteeseen automaattisesti. Henkilökunta auttaa sinua mielellään sovelluksen käytössä.

Esteettömyys

Osoite: Välimerenkatu 14, 00220 Helsinki

Saapuminen

Saattoliikenne voi ajaa Välimerenkatu 14 kohdalla kevyenliikenteen väylälle pääoven eteen kyydistä jättöä varten. Läheisten katujen varrella on runsaasti parkkipaikkoja, joihin voi arkisin kello 8–20 pysäköidä pysäköintikiekolla kahden tunnin ajaksi, muina aikoina vapaasti (pysäköinti muuttuu syksyn 2022 aikana maksulliseksi!).

Lähin raitiovaunupysäkki (Välimerenkatu, linja 9) sijaitsee suoraan teatterin pääsisäänkäynnin edessä.

Pääsisäänkäynti

Pääsisäänkäynti sijaitsee katutasossa Välimerenkadulla. Lasinen pariovi on hieman huonosti havaittavissa kadulta, mutta esityspäivinä havaitsemista helpottaa kadulle oven viereen asetettu punainen A-kyltti, jossa on esityksen juliste.

Ovet aukeavat sähköisesti liiketunnistimella sivuille haitarimaisesti. Sisäänkäynti on avattuna 215 cm leveä. Oven ulkopuolella on katuun upotettuna metalliritilä ja sisäänkäynnissä on 2,5 cm korkea metallikynnys, mutta muuten sisäänkäynti on tasainen.

Sisäänkäynnissä on tuulikaappi, joka johtaa suoraan teatterin aulatilaan.

Aula

Aulassa sijaitsevat lipunmyynti, baari, WC-tilat sekä sisäänkäynnit Suureen saliin (Stora salen) ja Studio 1:seen.

Liput ja juomat myydään molemmat baaritiskin takaa, joka sijaitsee heti pääovelta oikealle. Asiointitiski on seisomakorkeudessa, mutta sen sivussa voi asioida myös istumakorkeudelta.

Aulassa on penkkejä levähtämistä varten. Erillistä narikkaa ei ole, vaan ulkovaatteet jätetään aulassa sijaitseviin vaaterekkeihin.

Esteetön WC

Esteetön WC-tila sijaitsee pääovelta katsoen vastakkaisella seinällä etuvasemmalla, miesten WC-tilojen lähellä. WC-tilaan johtava lyhyt käytävä on 134 cm leveä. Esteettömän WC:n ovi sijaitsee käytävän oikealla seinällä. Ovi avautuu tulosuuntaan. Ovi on 91 cm leveä, merkitty pyörätuolisymbolilla ja se on kevyt avata.

WC-tila on tilava ja istuimen molemmilla puolilla on seinälle taittuvat tukikahvat. WC-istuimen molemmilla puolilla on vapaata tilaa, 80 cm tukikahvojen ollessa ylhäällä ja 60 cm kahvojen ollessa alhaalla. WC-paperiteline on toisessa tukikahvoista. Hälytysnaru sijaitsee WC-istuimen vieressä. Käsienpesuallas on 80 cm korkeudessa ja sen reunaa pitkin kulkee tukikaide. Käsipaperiteline sijaitsee 120 cm korkeudessa.

Suuri sali

Suuren salin sisäänkäynti on pääovea vastapäätä ja erottuu kultaisella värillään. Sisäänkäynti on yksi ovi avattuna 86 cm leveä ja molemmat ovet avattuna 174 cm leveä. Siinä on 2,5 cm korkea, viistottu kynnys.

Sisäänkäynnistä tullaan tasaiseen välitilaan. Välitilan jälkeen on samanlainen, 2,5 cm korkea kynnys, jonka jälkeen alkaa luiska alas teatterisaliin. Luiska on yhteensä 14 metriä pitkä, ja sen puolivälissä on tasanne. Luiskan molemmilla puolilla on käsijohteet.

Suuren salin katsomorakenne vaihtelee, mutta pyörätuolipaikat ovat aina lattiatasolla sijaitsevassa eturivissä ellei esityksen tiedoissa toisin mainita. Henkilökuntamme avustaa tarvittaessa mielellään saliin saapumisessa.

Studio 1

Studio 1 sijaitsee pääovelta katsoen vastakkaisella seinällä, vasemmalle kääntyvän käytävän päässä. Ovi on 90 cm leveä, ovilevike avattuna 120 cm. Sisäänkäynnissä on 95 cm pitkä, 2 cm korkea välitaso, jonka alussa ja lopussa on viistotut kynnykset.

Katsomon paikka studiossa vaihtelee, mutta se sijaitsee aina lattiatasolla. Studio 1:n katsomon kulkureitit ovat usein ahtaita, mutta henkilökuntamme auttaa mielellään siirtämään tuoleja, jotta pyörätuolia tai muita apuvälineitä käyttävät katsojat pääsevät helposti katsomoon.

Kuulovammaisten palvelut

Tiloissamme ei valitettavasti ole induktiosilmukkaa.

Kaikki Suuressa salissa esitettävät omat produktiomme (huom. ei Viiruksen GUEST-ohjelmisto) on tekstitetty suomeksi, englanniksi ja ruotsiksi Subtitle Mobile -applikaation kautta (iOS- ja Android-puhelimille). Lisätietoa yllä sekä teatterin aulasta.

Teemme mielellämme yhteistyötä viittomakielisen tulkkauksen järjestämiseksi. Viittomakielen tulkki tai tulkin tilannut asiakas voi ottaa meihin hyvissä ajoin yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse: viirus@viirus.fi / 09 440 224.