Premiär på fredag!

01.11-22.11

Premiär på fredag!

4 näytelmäkirjailijaa, 4 ohjaajaa, 4 kantaesitystä Viiruksessa marraskuussa 2024

Käsikirjoitus valmiiksi viikossa. Esitys valmiiksi viikossa. Aikataulu aina kohtuuton. Tee paniikista ja epävarmuudesta ystäväsi. Ensimmäinen päätös on aina oikea. Sillä ensi-ilta on perjantaina!

Annamme neljälle näytelmäkirjailijalle keskeisen kysymyksen ja lähetämme heidät viikoittain sattumanvaraisesti valittuun baariin Helsingissä tehtävänään luoda materiaalia tunnin mittaiseen esitykseen. Heillä on seitsemän päivää aikaa saada materiaali valmiiksi.

Viikon jälkeen ohjaaja ja muu työryhmä ottavat materiaalin haltuunsa ja luovat siitä tuoretta näyttämötaidetta. On uskomattoman kiire – sillä ensi-ilta on perjantaina!

Esityskonsepti on syntynyt tarpeesta kokeilla dynaamisempia ja nopeammin reagoivia teatteriprosesseja. Yleensä teatterilla kestää noin puolitoista vuotta tuotantopäätöksestä ensi-iltaan, ja esitysidea syntyy usein kauan ennen sitä.

Tämä tekee teatterista vähemmän ajankohtaisen taidemuodon, vaikka teatteritaide syntyy ja saa virikkeensä ympäröivän todellisuuden impulsseista.

Samalla pitkä odotusaika ja merkittävä taloudellinen panostus, joita jokainen teatterituotanto vaatii, jarruttavat taiteellista riskinottoa ja leikkisyyttä.

Mitä tämän korjaamiseksi voidaan tehdä? Luodaan puitteet teatterille, joka pyrkii keveyteen, iloon, nopeuteen ja kosketuspintaan nykyhetken todellisuuden kanssa.

Meillä ei ole aavistustakaan mitä teemme tai mitä siitä tulee, mutta olemme todella täpinöissä!

Näytelmäkirjailijat: Kaisa Lundán, Otto Sandqvist, Joakim Groth, Malin Kivelä
Ohjaajat Ida Kronholm, Maarit Ruikka, Rasmus Slätis, Essi Rossi

Lavalla Maria Ahlroth, Iida Kuningas, Oskar Pöysti, Jessica Raita ja mahdolliset vierailevat taiteilijat

Lavastaja Tinja Salmi
Äänisuunnittelu Riku Vuorensola
Valosuunnittelu Noora Pietilä
Pukusuunnittelu Elina Riikonen

Taiteellinen tuottaja Oskar Pöysti
Projektidramaturgi Per Ehrström (Labbet)
Näyttämömestari Markus Schaffter

Tuottaja Hanna Sundman

Liput 25 / 17 €

Yhteistyössä Labbet r.f. kanssa

Kalenteri