Helsinki Jazz: Pauli Lyytinen

10.11-10.11

Helsinki Jazz: Pauli Lyytinen

KLUBB: Pauli Lyytinen (Helsinki Jazz)

“Lyytinen’s playing has such liveliness and class that you can listen to him for all evening without getting bored for a moment.”  -Written in Music

Saksofonisti Pauli Lyytinen julkaisee toisen sooloalbuminsa Lehto|Korpi We Jazz levymerkille syksyllä 2023. Sooloprojektissaan (2012-) saksofonisti vie soittimensa äärirajoille. Hänen käsissään saksofoni on yhtä aikaa sekä basso, harmoniasoitin että solistinen instrumentti, usein myös rytminen elementti. Lyytinen loihtii kokonaisia musiikillisia maailmoja, välillä efektein ryhdistettynä, välillä täysin akustisesti. Uuden albumin teko on ollut pitkä prosessi, jonka aikana Lyytinen on m.m. soittanut ja äänittänyt luonnossa laulujoutsenten ja satakielien kanssa. 

Pauli Lyytinen on laaja-alainen muusikko ja säveltäjä, joka operoi erityisesti jazzin, kokeellisen, elektroakustisen ja nykymusiikin parissa. Lyytisen aktiiviset kokoonpanot ovat Pauli Lyytinen (soolo), Pauli Lyytinen & Niillas Holmberg, Pauli Lyytinen Rabbit Hole (FI/NO/CH), Pauli Lyytinen Magnetia Orkesteri, Elifantree ja Sole Azul.

Pauli Lyytinen: tenori-, altto-, ja sopraanosaksofoni, live-elektroniikka, mellotron, sampleri

Liput 15 / 12 / 10 €

Kalenteri