Kamelianainen Show

20.10-06.11

Kamelianainen Show

GUEST: Kamelianainen Show

Keränen / Enqvist / Rantanen / Haapamäki / Haapanen

Rakkaus ja kuolema, teatteri ja seksityö, näyttämöessee ja metashow.

Kamelianainen Show on saanut innoituksensa romaanista, näytelmästä ja ilmiöstä nimeltä Kamelianainen, jotka Alexandre Dumas nuorempi tuli luoneeksi kärsiessään tunnonvaivoista ja akuutista rahapulasta. 

Kamelianainen Show muistelee teatterin ja seksityön yhteistä kulttuurihistoriaa, sekä edesmennyttä kohuperformanssikollektiivia Slutartistsia, jonka entiset jäsenet ovat suostuneet nousemaan haudasta Kamelianainen Show:ssa maksua vastaan.

Kamelianainen Show:ssa saavat osansa myös Kamelianaista näytellyt tähtinäyttelijä Ida Aalberg ja fiktiivisen Kamelianaisen esikuvana toiminut keuhkotautinen kurtisaani Marie Duplessis.

Teoksessa käytetään seksialalla työskennelleiden ihmisten haastatteluja ja Kamelianaisen esityshistoriaa käsittelevää arkistomateriaalia.

“Nuo loppumattomat syleilyt, suutelut ja hywäilyt, joita hän lemmittynsä Armandin kanssa suoritti, olisiwat kai nekin woineet ilman kaipausta yleisön puolelta wähemmälle jäädä.” –Uusi Suometar 01.11.1893

“Kamelianainen on tosin hieman wanhanaikaiseen tapaan kirjoitettu eikä kaikin puolin woi kestää nyky ajan arwostelua, mutta siinä on niin paljon tunnetta, että se ehdottomasti saa katsojan liikutetuksi ja herättää hänessä suurta myötätuntoisuutta ja osanottoa päähenkilön, tuon turwattoman naisen kohtaloon.“ –Uusi Savo 19.12.1893

Teksti Juho Keränen
Ohjaus Pipsa Enqvist

Näyttämöllä Alvi Haapamäki, Juho Keränen, Camilla Rantanen

Valosuunnittelu Siri Haapanen
Pukusuunnittelu ja tarpeisto Alvi Haapamäki
Dramaturgi Pipsa Enqvist
Tila Työryhmä 

Kieli suomi
Kesto 2 t 30 min (sis. väliajan)

Ikäsuositus Esitystä suositellaan yli 15-vuotiaille, sisältää kovia ääniä, teatterisavua, sekä seksuaalissävytteisiä eleitä ja puhetta kuolemasta.

Liput 23 / 19 / 15 €

Kalenteri

Lehdistökuvat (Siri Haapanen)