Heikki Ruokangas & Simo Laihonen (Helsinki Jazz)

17.05-17.05

Heikki Ruokangas & Simo Laihonen (Helsinki Jazz)

KLUBB: Heikki Ruokangas & Simo Laihonen (Helsinki Jazz)

Heikki Ruokangas on improvisoiva kitaristi Oulusta. Hän on kotonaan yhtä lailla atonaalisessa free-musiikissa ja jazzissa kuin kansanlaulujen ja populaarityylien melodisessa kerronnassa. Näiden risteyspisteessä Ruokangas operoi omimmillaan. Syksyllä 2023 häneltä julkaistiin viimeisin soolokitaralevy ’Karu’ maineikkaalla yhdysvaltalaisella 577 Records -levymerkillä. Hän on tehnyt yhteistyötä mm. kitarakollegoiden Noël Akchotén, Killick Hindsin ja Alex Jons¬sonin sekä multi-instrumentalisti Landon Georgen kanssa.

Simo Laihonen on rumpali ja huilisti Tampereelta. Laihosen viimeisin julkaisu on kiittävän vastaanoton saanut “Rauhan ja nautinnon puutarhassa” kosketinsoittaja Pasi Salmen kanssa. Tästä alunperin CD:nä Pori Film Lab -merkillä julkaistusta albumista painettiin toinen painos vinyylinä Ultraääni Recordsin toimesta syksyllä 2023. Hän on soittanut mm. yhtyeissä Black Motor, Sound & Fury ja Oaagaada.

Yhdessä Ruokangas ja Laihonen ovat tehneet musiikkia 2020 alkaen ja julkaisseet yhden EP:n ja kolme singleä. Heitä yhdistää musiikin yleistajuisen melodisuuden ja hetken tuntemattomuuden yhteen saattaminen. Duon pitkälti improvisoidussa musiikissa voi kuulla kaikuja kansanmusiikeista, länsimaisen taidemusiikin tyyleistä sekä tietenkin jazzista. Duon kappaleen Rainy day’s promise voi kuulla täältä.

”Hienoa on juuri se, että samalla kun tulkintaa ei todellakaan vaivaa sovinnaisuus, se ei myöskään haksahda erikoisuuteen erikoisuuden vuoksi. Parivaljakko tanssii taitavasti napojen välissä hehkuvan energian langalla ja jännite säilyy loppuun saakka. Itse asiassa jännite kasvaa, kuten kunnon draamaan kuuluu.”

-Toimittaja Jussi Niemi “Suvivirsi/Den blomstertid nu kommer” singlestä toukokuussa 2023

Sähkökitara Heikki Ruokangas
Rummut ja lyömäsoittimet Simo Laihonen

Liput 15 / 12 / 10 €

Kuvat Katri Hänninen (Heikki Ruokangas) ja Johanna Hjorth (Simo Laihonen)

Konsertti järjestetään yhteistyössä Helsinki Jazzin (linkki kotisivuille) kanssa ja sitä tukevat Helsingin kaupunki, Svenska Kulturfonden, Musiikki Suomi LIVE (Musiikin edistämissäätiö) ja Taiteen edistämiskeskus (Taike).

Kalenteri