Familjen Bra: Tukiesitys Ukrainan hyväksi

14.04-14.04

Familjen Bra: Tukiesitys Ukrainan hyväksi

Lipputulot Familjen Bran esityksestä 14.4.2023 lahjoitetaan lyhentämättöminä yhdistykselle Ukrainalaisten Yhdistys Suomessa (linkki yhdistyksen kotisivuille).

Kello 18 järjestämme keskustelutilaisuuden Ukrainalaisen näytelmäkirjailija Vitaliy Chenskiyn kanssa. Hän keskustelee Viiruksen teatterijohtajan ja Familjen Bran ohjaajan Jussi Sorjasen kanssa sodan ja kriisin vaikutuksesta taiteeseen.

Chenskiy on kotoisin Mariupolista ja oli töissä Azovstalin terästehtaalla ennen kuin hän päätti jahdata unelmaansa kirjailijan urasta. Voit lukea enemmän hänen elämästään ja työstään Tinfon haastattelusta (linkki englanninkieliseen haastatteluun).

Chenskiy on tällä hetkellä taiteilijaresidenssissä Hailuodolla, Oulun ulkopuolella ja on hyvin kiitollinen mahdollisuudesta tulla tapaamaan meitä ja keskustelemaan kokemuksistaan ja työstään. Keskustelua vetää yleisötyöntekijämme Marja Vuori ja keskustelu käydään englanniksi.

Keskusteluun on vapaa pääsy.

Vitaliy Chenskiy

Familjen Bra, silloin ja nyt

Kun esitimme Familjen Bran syksyllä 2020 oli se suora reaktio muuttuneeseen maailmantilanteeseen. Pandemia oli sulkenut yhteiskunnan ja perheet ympäri maailmaa sulkeutuivat koteihinsa kuin bunkkereihin, sekä kuvainnollisesti, että kirjaimellisesti.

Nyt, vuosi sen jälkeen kun Venäjä aloitti täysimittaisen hyökkäyssotansa Ukrainaa vastaan näemme saliimme rakentamamme bunkkerin eri valossa. Bunkkeri, kriisi josta perhe pakenee, ja yhtenäisyys joka pitää heidät hengissä ei ole enää vain teatteria.

Meidän on mahdoton esittää Familjen Brata huomioimatta brutaalia todellisuutta, jonka niin monet perheet ovat kokeneet kuluneen vuoden aikana ja kokevat vielä päivittäin ja siksi aiomme kevään aikana tukea Ukrainaa eri tavoin.

Tukiesityksen avulla kerättyjen lahjoitusten lisäksi myymme baarissamme sinikeltaisia tukinauhoja hintaan 5 € / kpl (linkki kotisivuille). Nauhojen myyntitulot menevät lyhentämättöminä Ukrainalaisten Yhdistykselle Suomessa.

Osta lippusi tukiesitykseen täältä!

Kehoitamme myös sinua yleisössä jatkamaan lahjoitusten antamista Ukrainan hyväksi, esimerkiksi seuraavien yhdistysten kautta:

Ukrainalaisten Yhdistys Suomessa ry (lupa RA/2022/388).

Your Finnish Friends ry, yhdistys tukee Ukrainassa taistelevia suomalaisia suojavarusteilla ja tarvikkeilla (lupa RA/2022/1753 / MobilePay: 32099).

SEY Suomen eläinsuojelu ry , stöder djur i nöd i Ukraina och djur som flytt till Finland med sina familjer (RA/2020/1367).

Kalenteri