Lycka i en bunker, konstnärligt vansinne, Afghanistanism och bröstmjölk – Viirus repertoar hösten 2020 speglar vår tid, men behandlar också tidlösa fenomen

Våren 2020 har varit mycket speciell för oss alla och ingen vet hurdan inverkan coronaepidemin har på kulturbranschen eller samhället på lång sikt. Men vi kan inte annat än hoppas på det bästa och bjuda in vår publik till teatern för att ta del av en tankeväckande, gripande, underhållande och konstnärligt ambitiös repertoar.

Till skillnad från våren så är vi bättre förberedda på de olika scenariona som vi kan tänkas stå inför på hösten. Vi följer först och främst regeringens riktlinjer för allmänna sammankomster, men gör hur som helst vårt allt för att man tryggt kan besöka oss.

Vår huvudproduktion i höst, Familjen Bra, är en pjäs om en gränslöst lycklig familj som i vår tolkning bor i en underjordisk bunker. Det är en pjäs som helt och hållet saknar konflikter. Underligt, eller hur? Men också tankeväckande och personligt. Den absurda stämningen kryddas av författare Joakim Pirinens hejdlösa humor som genomsyrar texten. Familjen Bra regisseras av vår konstnärliga ledare Jussi Sorjanen.

Familjen Bra kommer också gästa våra kompisar på KOM-teatteri i december, då på finska och med namnet Meidän perhe.

GUEST: Lycka till och allt det där, premiär 27.8.2020

Konstnärlig galenskap, livsglädje, politik och Pieter Brueghel – Höstens GUEST-program är mångsidigt och intressant, både tematiskt och tekniskt sett. Föreställningarna återspeglar arbetsgruppernas glädje som föds ur kompromisslöst skapande. Fem av sex produktioner är dessutom urpremiärer, så det blir mycket spännande också för oss att se vad våra gäster bjuder på!

Viirus GUEST-program för hösten 2020 består av följande föreställningar:

Vi livar också upp galleriet i höst med musik, snack och skoj då Viirus KLUBB-kvällar kör igång med Tango Alakulo. Roman Schatz och Jarmo Julkunen drar i stråkarna, baren är öppen och du är välkommen!

I augusti ska du slå på Yle Arenan där en podcast-serie på 16 delar som vi skapat i samarbete med Yle, KOM-teatteri, Ryhmäteatteri och Q-teatteri spelas. Det blir intima diskussioner om livet på och framför allt bakom scen.

GUEST: Afganistan 100 – the years of interdependence, premiär 1.10.2020. Bild: Anna Knappe

Spelkalender för hösten 2020:

AUGUSTI
27-29.8 GUEST: Lycka till och allt det där    

SEPTEMBER
1–5.9 GUEST: Lycka till och allt det där
12–19.9 GUEST: Sans souci
25.9 Viirus KLUBB: Tango Alakulo
18–30.9 Viirus: Familjen Bra

OKTOBER
1–3.10 GUEST TEHDAS Teatteri: Afganistan 100 – the years of interdependence
2–31.10 Viirus: Familjen Bra
10.10 & 16.10 Viirus & Ensemble Bulleribock: Sailor och Pekka
21–31.10 GUEST Chekhov Machine och Teater Mestola: SVÄLT
22.10 Viirus KLUBB: Tango Alakulo

NOVEMBER
3–19.11 GUEST Chekhov Machine och Teater Mestola: SVÄLT
5–20.11 Viirus: Familjen Bra
9–30.11 GUEST Teaterhögskolan: Fritt arbete 4: FESTIVAL!

DECEMBER
1–6.12 GUEST Teaterhögskolan: Fritt arbete 4: FESTIVAL!
1–9.12 Viirus på KOM-Teatteri: Meidän Perhe
4–30.12 GUEST Unga Teatern: Jultomten som försvann
12.12 & 14.12 Viirus: Chelsea Hotel – en konstföreställning

Biljetter kan du köpa på Lippu.fi