Unga Teatern: Jultomten som försvann

PGA AV DET RÅDANDE CORONALÄGET ÄR ALLA LIVE FÖRESTÄLLNINGAR AV Viirus GUEST: JULTOMTEN SOM FÖRSVANN (dec 2020) INHIBERADE. Åt daghems- och skolgrupper erbjuder vi istället en filmad version av föreställningen samt möjlighet att via livechat diskutera med skådespelarna genast efteråt. Kontakta Unga Teatern per tfn 09-86208200 för närmare information och bokning.

LÖRDAG 19.12.2020 KL. 17 KAN FAMILJER SE FÖRESTÄLLNINGEN DIGITALT OCH DELTA I UNGA TEATERNS JULLOTTERI. Bokas endast via Unga Teatern: [email protected] eller 09-86208200.

En juldeckare av Frank Skog för de små och litet större!

Med humor, fart och fläng kastas vi in i jultomtarnas värld och verkstad i Frank Skogs julpjäs för hela familjen.

Allt står inte helt rätt till i verkstaden denna jul. Jultomten är ledsen för att människor bara tänker på sig själva och har glömt julens riktiga budskap och julklappstillverkningen står så gott som stilla. Tomtemor och nissarna, Lasse-Nisse, Bosse-Nisse och Nisse-Nisse, är oroliga för jultomtens mående och hur det skall gå med alla barns julklappar. För att rädda julen anställer tomtemor en konsult, som är specialist på att vara effektiv. Men vad händer då? Jultomten känner sig ännu mera onödig och en dag är han puts väck! Nu blir tomtemor och nissarna ännu oroligare och nissarna ger sig ut på en spännande jakt efter den försvunna tomtefar…

Jultomten som försvann är en äkta gammal julsaga, skriven på ett modernt vis. Här finns allt som barnen uppskattar: spänning, humor, julmys och julens viktiga budskap – att vi tänker på varandra och tar hand om våra närmaste.

Frank Skog har arbetat i över femton år som skådespelare på Unga Teatern och är en av teaterns verkliga trotjänare. Vid sidan av sitt värv på teatern har han hela tiden också skrivit pjäser och regisserat dem på andra håll. Med berättelsen Jultomten som försvann kombinerar han alla sina kunskapsområden för första gången på sin hemteater och står själv för text, regi samt scenografi! Dessutom spelar Frank Skog också centralgestalten tomtefar, som till största delen av föreställningen är spårlöst försvunnen…

Text, regi och scenografi Frank Skog
Dräktdesign Tuula Laakso
Ljus- och ljuddesign samt musik Jukka Hannukainen
På scen Alex Holmlund, Stella Laine, Åsa Nybo, Paul Olin, Frank Skog och Kristian Thulesius

Längd ca 1 h (ingen paus)
Åldersrekommendation 3-8 år

Biljetter Vardagsmorgon 10 €, kväll/lördag 14 €. Fråga efter grupprabatt (>30 pers.), gruppbokningar endast via Unga Teatern.