Valvojat

17.08-16.09

Valvojat

Valvojat

Raekallio / Yli-Juonikas / Salmenniemi

Kaupungin yhteinen turvallisuusharjoitus

Elo-syyskuussa Valvojat Finland järjestää yhdessä Affiliate Global -asiantuntijaverkoston kanssa Helsingissä ainutlaatuisen turvallisuusharjoituksen, joka valmentaa kaupunkilaisia uusien uhkakuvien varalle.

Uusi, muuttunut turvallisuustilanne asettaa kaupunkilaiselle uusia haasteita. Vain päivitetyt sissitaidot, talousviisaus ja kokonaisvaltainen itsekuri auttavat suojautumaan esimerkiksi vartijajengien hyökkäyksiltä. Entistä tärkeämpää on uhkien ennakointi, mikä edellyttää maailmankuvan, ajattelun, elämäntapojen ja kehon energiatilojen sopusointuista yhteensovittamista. Uudessa, arvaamattomaksi muuttuneessa maailmassa kuka tahansa saattaa olla kriisinäyttelijä tai vieraan vallan agentti.  

Valvojat on pelirakenteinen, kaupunkitilassa tapahtuva vuorovaikutteinen esitys, joka hyödyntää älypuhelinsovellusta yleisön ohjaamiseen. Teos sijoittuu valvontakapitalistiseen nykyaikaan, jossa kansalainen on muuttunut puhelimensa tiedonkeruusovellukseksi.

Teatteria, kirjallisuutta, tanssia, äänisuunnittelua, performanssia, psykomaantiedettä ja salaliittoteorioita yhdistelevä Valvojat perehdyttää osallistujat kokonaisvaltaisesti yhteiskuntamme turvallisuustilanteeseen ja turvallistaa heidät ytimiään myöten.

Esitys tapahtuu Helsingin keskustassa ja puistoissa. Esityksen aikana kävellään noin 4 kilometrin matka. Teos ei ole esteetön eikä sovellu lapsille. Se sisältää vaihtoehtoisia faktoja, jotka eivät vastaa tekijäryhmän maailmankuvaa vaan muuttunutta turvallisuustilannetta.

Esityksessä käytetään maksutonta ECHOES Interactive Sound Walks -sovellusta, johon saat latauslinkin esityksen alkaessa. Voi halutessasi asentaa sovelluksen etukäteen puhelimeesi täältä: 

iPhone / Apple App Store: https://apps.apple.com/gb/app/echoes-interactive-sound-walks/id1021511722
Android / Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=xyz.echoes.android&hl=fi&gl=US&pli=1

Liput 35 / 31 / 16 €
Huom. Kansallisteatteri myy lippuja suomenkieliseen esitykseen (linkki Kansallisteatterin sivuille)

www.valvojat.org

Kalenteri