Pleasure

08.12-14.12

Pleasure

GUEST: Pleasure

Oblivia

Pleasure – nykymusiikkiteatteriesitys nautinnosta

Nautinto – mikä ihana syy… Nautintoa voidaan pitää yhtenä elämänvoimana: niin yksilöt kuin yhteiskunnat pyörivät sen saavuttamisen ympärillä ja tekevät päätöksiään se mielessään. Esitystaideryhmä Oblivia on tarttunut nautinnon teemaan Emotions and Politics -trilogiansa viimeisessä osassa Pleasure. Teos sai ensi-iltansa helmikuussa 2023 Stuttgartissa, Saksassa. 

Kahden muusikon kanssa yhteistyössä syntynyt Pleasure porautuu nautinnon kysymyksiin assosiatiivisesti ja leikin kautta. Pleasure on yhdistelmä punk-konserttia ja musikaalia. Se koostuu nautintoa monesta suunnasta luotaavista kappaleista. Elämän ainutkertaiset hetket ja voimakkaat tunnekokemukset piirtyvät teoksessa näkyviin Oblivialle tyypillisten keinojen kautta: liike, kieli ja äänenkäyttö yhdistyvät tunteita pintaan nipisteleväksi taiteeksi, jonka äärellä saa myös nauraa.

Yli kaksikymmentä vuotta kestäneen taipaleensa aikana Oblivia on tullut tunnetuksi minimalistista näyttämöestetiikkaa, valo-, ääni- ja pukusuunnittelua hyödyntävästä fragmentaarisesta teatterikielestään. Emotions and Politics -trilogiassa vuosina 2020–2023 Oblivia on tutkinut tunteiden monimutkaista logiikkaa ja sen merkitystä niin yksilötasolla kuin poliittisessa päätöksenteossa.

Yleisökeskustelu maanantaina 11.12. ennen esitystä klo 18 Viiruksen Galleriet-tilassa. Keskustelun moderoi Sofia Nyberg ja se toteutetaan yhteistyössä Kritikbyrånin kanssa. Vapaa pääsy!

Konsepti Oblivian työryhmä

Esiintyjät Timo Fredriksson, Annika Tudeer, Juha Valkeapää
Kitaristi Thilo Ruck
Mezzosopraano Gabriele Lesch

Säveltäjä, elektroninen livemusiikki Yiran Zhao
Outside Eye Alice Ferl
Valosuunnittelija Meri Ekola & Stine Hertel
Pukusuunnittelija Tua Helve

Viestintä Essi Brunberg
Viestintätoimisto RÖD / Katja Tolonen & Jenni Salminen
Tuotantopäällikkö Jenny Nordlund

Tuottanut yhteistyössä Theater Rampe, Stuttgart (DE), ARGEkultur Salzburg (AT), Schwankhalle Bremen (DE)

Kieli englanti

Kesto 70 min.

Ikäsuositus 14+
Sisältövaroitus voimakkaat valoefektit ja kovaääninen/äkillinen musiikki

Liput 25 / 20 / 15 €

Esitystä ovat tukeneet Taiteen edistämiskeskus, Helsingin kaupunki, Svenska kulturfonden, Konstsamfundet, Säätiö Tre Smeder, Uudet klassikot ja Goethe-Institut Finnland

Naivistinen tyyli ei ilku isoille teemoille eikä tee filosofioista pilkkaa vaan päinvastoin, koettaa kaikin tavoin tuoda ne kaikkien ihmeteltäviksi.

Helsingin Sanomat

Kalenteri