Nur Utopien sind noch Realistisch

13.05-14.05

Nur Utopien sind noch Realistisch

GUEST: Vain utopiat ovat enää realistisia

Analogtheater (DE)

Esityskieli saksa, tekstitetty suomeksi ja saksaksi. Tekstityskoodi  3SZ2.

Kauan odotettu vierailu toteutuu vihdoin! 

Saksalaisella Rosilla on unelma. Kerran elämässään hän haluaisi asua Napapiirillä paikallisena asukkaana, ei vain turistina. Sitten hän perii äidiltään hiukan rahaa, löytää vapautensa- ja muuttaa Rovaniemelle.

Hän on 58-vuotias, lähes sokea ja liikuntarajoitteinen. Kahden pohjoisessa vietetyn vuoden jälkeen, vuonna 2009 hän palaa Kölniin mielessään avarat maisemat, porot, mystinen Inarinjärvi ja revontulet. Jäljelle jää suuri kaipuu: pääseekö hän enää koskaan takaisin Suomeen?

Vuonna 2017 Rosi kohtaa kölniläisen Analogtheaterin työryhmän. He piirtävät Rosin kokemukset Suomesta näyttämölle. Keväällä 2020 Rosi oli jos pääsemässä Suomeen, Viirus-teatterin lavalle kertomaan utopioista -ja toteutuvista unelmista. Ja sitten tuli korona. Keväällä 2022 Rosin tarina vihdoin kerrotaan suomalaiselle yleisölle. Mistä Rosi nyt unelmoi? Mistä me unelmoimme?

Lavalla Rosi, Dorothea Förtsch, Sophie Roßfeld, Lara Pietjou, Ingmar Skrinjar
Ohjaus Daniel Schüßler 

Tarpeisto Eva Sauermann
Musiikki Ben Lauber 
Visuaalinen suunnittelu Michael Schmitz 
Dramaturgi Tim Mrosek
Tuotantopäällikkö Elsa Weiland
Valosuunnittelu Thomas Vella  

Hallinto Laura Becker, Kristina Wydra, Silvia Werner 
Teknikko P.J. Catsman

Kieli saksa, suomenkielinen ja saksankielinen tekstitys, tekstityskoodi 3SZ2
Tekstin käännös Eeva Bergroth

Kesto 75 min
Liput 27 / 15 €

Lisätietoja www.analogtheater.de

Vierailua tukee Goethe Institut Finnland.

About ANALOG

Founded in 2004 artistic directors Daniel Schüßler and Dorothea Förtsch have since established ANALOG as a renowned theatre group in Cologne and North Rhine-Westphalia. ANALOG develops interdisciplinary theatre and performance projects. Especially their series on „fictional biopics“ and their way of researching biographical material and incorporating documentary approaches in their work drew attention to their projects even beyond national borders.

Kalenteri