Jätkäsaaren sydän

04.06-12.06

Jätkäsaaren sydän

Huviretki ja aikamatka Jätkäsaaren sydämen halki.

Kävelyretken mallinen teatteriesitys. Saukonpaadenpuistosta alkava huviretki, jonka aikana katsojat kulkevat Jätkäsaaressa opastetun matkan. Retken varrella törmätään sekä asuinalueen 1900-luvun alun huvilakauden asukkaisiin että nykyisiin jätkäsaarelaisiin ja yhteisöihin.

Aikamatka kurkistaa myös tulevaisuuteen ja esihistoriaan. Se esittelee vanhat ja uudet visiot asuinalueesta, vie paikkoihin, joihin et muuten eksyisi tai pääse.

Esitys pitää sisällään muun muassa musikaalikohtauksia, oopperalaulua ja parkour-numeroita. Samalla tutkiskellaan ihmisen uudisraivaajahenkeä ja sitä missä Jätkäsaaren ominaislaatu saattaisi tulevaisuudessa tiivistyä.

Esitykset toteutetaan yhteistyössä jätkäsaarelaisten yhteisöjen ja vapaaehtoisten esiintyjien kanssa.

Ohjaus ja käsikirjoitus Jonna Wikström ja Janne Saarakkala

Kesto 2 tuntia

Esitys on osa Viiruksen Best of Busholmen -projektikokonaisuutta.


Jonna Wikström on teatteriohjaaja, esitystaiteilija, käsikirjoittaja, teatteriopettaja, soveltavan ja osallistavan taiteen asiantuntija sekä kasvatustieteen maisteri (KM). Hänen vahvuutensa on erityisesti ryhmätyöskentelyssä ja sen analysoimisessa, toden (dokumentaarisen) ja kuvitteellisen sekoittamisessa. Wikströmin kiinnostuksen kohteita ovat esitykset julkisessa tilassa, uudenlaiset näyttämöt, ja yleisön upottaminen osaksi esitystä. Hän on myös Todellisuuden tutkimuskeskuksen jäsen, jossa hän on erikoistunut kaupunki- ja paikkasidonnaisiin esityksiin.

www.jonnawikstrom.fi

Janne Saarakkala on teatteriohjaaja (TeM), käsikirjoittaja ja esiintyjä, joka työskentelee laitosteattereissa, vapaissa ryhmissä, Radioteatterissa ja independent-tuotannoissa. Leimaa-antavinta hänen uralleen on Todellisuuden tutkimuskeskuksen jäsenyys (2001-), jossa hän on erikoistunut mm. kaupunki- ja paikkasidonnaisiin esityksiin.

www.jannesaarakkala.com