Jätkäsaaren sydän

04.06-12.06

Jätkäsaaren sydän

Huviretki ja aikamatka Jätkäsaaren sydämen halki.

Kävelyretken mallinen teatteriesitys. Teatteri Viiruksesta alkava huviretki, jonka aikana katsojat kulkevat Jätkäsaaressa opastetun matkan. Retken varrella törmätään sekä asuinalueen 1900-luvun alun huvilakauden asukkaisiin että nykyisiin jätkäsaarelaisiin ja yhteisöihin.

Aikamatka kurkistaa myös tulevaisuuteen ja esihistoriaan. Se esittelee vanhat ja uudet visiot asuinalueesta, vie paikkoihin, joihin et muuten eksyisi tai pääse.

Esitys pitää sisällään muun muassa musikaalikohtauksia, oopperalaulua ja parkour-numeroita. Samalla tutkiskellaan ihmisen uudisraivaajahenkeä ja sitä missä Jätkäsaaren ominaislaatu saattaisi tulevaisuudessa tiivistyä.

Esitykset toteutetaan yhteistyössä jätkäsaarelaisten yhteisöjen ja vapaaehtoisten esiintyjien kanssa.

Ohjaus ja käsikirjoitus Jonna Wikström ja Janne Saarakkala
Lavastus ja puvustus Paula Koivunen
Koreografi Soile Ojala
Näyttelijät Maria Ahlroth, Iida Kuningas, Jessica Raita, Jan-Christian Söderholm

Muut esiintyjät Tarja Hailikari, Lea Halla-aho, Janette Hirvonen, Sylvi Hosio, Marjo Höglund, Panda Ilén, Nina Kallonen, Rachel McIntosh, Anssi Rantanen, Thea Reikko, Alex Salmijärvi, Emma Tiilikainen, Siiri Vesikansa

Lehdistökuvat Sara Forsius

Kesto noin 2,5 tuntia ja 5 kilometriä
Liput 38 / 31 / 23 € (hintaan sisältyy väliaikatarjoilu)
Saavutettavuus esitys on kävelyretki kaupunkitilassa eikä se ole kaikilta osin esteetön. Huomioi myös, että yleisö kävelee noin 5 kilometrin verran esityksen aikana.

Kieli suomi

Esitys on osa Viiruksen Best of Busholmen -projektikokonaisuutta.


Jonna Wikström on teatteriohjaaja, esitystaiteilija, käsikirjoittaja, teatteriopettaja, soveltavan ja osallistavan taiteen asiantuntija sekä kasvatustieteen maisteri (KM). Hänen vahvuutensa on erityisesti ryhmätyöskentelyssä ja sen analysoimisessa, toden (dokumentaarisen) ja kuvitteellisen sekoittamisessa. Wikströmin kiinnostuksen kohteita ovat esitykset julkisessa tilassa, uudenlaiset näyttämöt, ja yleisön upottaminen osaksi esitystä. Hän on myös Todellisuuden tutkimuskeskuksen jäsen, jossa hän on erikoistunut kaupunki- ja paikkasidonnaisiin esityksiin.

www.jonnawikstrom.fi

Janne Saarakkala on teatteriohjaaja (TeM), käsikirjoittaja ja esiintyjä, joka työskentelee laitosteattereissa, vapaissa ryhmissä, Radioteatterissa ja independent-tuotannoissa. Leimaa-antavinta hänen uralleen on Todellisuuden tutkimuskeskuksen jäsenyys (2001-), jossa hän on erikoistunut mm. kaupunki- ja paikkasidonnaisiin esityksiin.

www.jannesaarakkala.com


Yhteistyössä Hotel Ax, TA.fi, Public Cafes ja Kakuttaa.

Kalenteri