Extramaterial

11.10-22.10

Extramaterial

GUEST: Extramaterial

Jenni-Elina von Bagh ja työryhmä

Teos ylijäämästä ja esiintymisen ihmeestä

Mitä jää yli tai putoaa väliin, mitä syntyy tyhjästä ja syttyy eloon?

Extramaterial on moniuloitteisen ja uudelleen muotoutuvan ruumiin näyttämö, joka antautuu ylijäämäisyyden ja mahdottomuuden havainnolle suhteessa tulevaan ja maailmassa olemiseen.

Teos ammentaa nykyajassamme elämisen katoavista merkityksistä ja kurottaa kohti uutta, määrittelemätöntä subjektia. Extramaterial rikkoo kategorioita ja levittäytyy hersyväksi tapahtumallisuudeksi täynnä tuhlausta ja turhuutta. Esiintyjät tuovat esiin sen, mikä ei ole keskiössä, mutta samalla ehkä olemisemme ytimessä.

Teos liikkuu harjoituksen, virityksen ja esityksen välimaastossa – koreografian, näytelmän, tilanteen ja abstraktin komposition maaperällä. Raiskinmäki ja von Bagh ammentavat siitä, mikä jo on ja mikä syntyy käsillä olevasta. Näyttämömateriaalit koostuvat muun muassa kierrätetyistä elementeistä  ja yksityiskohdista työryhmän edellisistä teoksista, elämän eri kerroksista, sekä ruumiin omista materiaaleista, kuten ihosta ja hiuksista. 

Extramaterial valottaa nykyfilosofista näkökulmaa ihmissubjektin kohtalosta, ollen yhteydessä universumiin ja välittömästi ympäröivään todellisuuteemme. Mikä on se ylijäämä, joka osallistuu elämän tapahtumiseen?

Koreografia ja konsepti Jenni-Elina von Bagh yhteistyössä Hanna Raiskinmäen kanssa

Esitys Hanna Raiskinmäki ja Jenni-Elina von Bagh

Lava- ja pukusuunnittelu Ingvill Fossheim
Äänisuunnittelu Tatu Nenonen
Valosuunnittelu Ina Niemelä

Kuva Anna Antsalo
Tuottaja Susanna Arola

Kieli ei ongelma, esitys sisältää pieniä fragmentteja mm. suomea, ruotsia ja englantia
Ikäsuositus yli 12 vuotiaat
Sisältövaroitus esitys sisältää ajoittain kovia ääniä

Liput 25 / 17 / 15 €

Kalenteri