DOOMBAG (saatan tarvita tätä vielä)

05.09-14.09

DOOMBAG (saatan tarvita tätä vielä)

GUEST: DOOMBAG (saatan tarvita tätä vielä)

Kankila / Louhivuori / Väisänen

Esitys esineistä ja luokasta

Esityksen lähtökohtana on työryhmäläisten monimutkainen suhde esineisiin – niiden haalimiseen, säilömiseen ja ylimääräisen tai rikkinäisenkin tavaran pois heittämisen vaikeuteen. Tarve tarttua esineisiin kuin pelastukseen kumpuaa osittain lapsuusajan köyhyyskokemuksista: esineet ovat lupaus turvasta, jatkuvuudesta, kyvystä luovia eteenpäin kaoottisessa maailmassa, hauraassa ja taloudellisesti epävakaassa asemassa.

Kaikenlaisen rojun haaliminen, kyvyttömyys heittää mitään pois ja täysin satunnaisten esineiden mukana kantaminen on omituisella tavalla häpeällistä ja paljastavaa. Esinepaljous tuntuu oman ruumiin ja persoonallisuuden jatkeelta, merkiltä siitä ettei elämä ole omissa käsissä – kaoottiselta tilalta, joka vyöryy hallitsemattomasti toisten alueelle.

Pursuilevat kaapit ja nurkissa pölyttyvä melkein käyttökelpoinen roina on ristiriidassa keskiluokkaisen minimalismin ihanteen kanssa. Sisustuslehtikotien toisteinen valkoisuus, siisteys ja vähäeleisyys viestii pärjäämistä, menestymistä ja elämänhallintaa. Haalijalle esineiden arvo on irrationaalinen, maaginen: kaikki kiiltävä on aarre, rikkinäinen potentiaalisesti ehjä.

Esitys tutkailee esineiden ja luokan välistä suhdetta henkilökohtaisesti, leikkisästi ja uteliaasti, vailla valmiita vastauksia. Esityksen lavastus ja puvustus koostuu kaikesta siitä kellarivarastoihin, kaappeihin ja sängynaluslaatikoihin sullotusta materiaalista – doombageistä, joita työryhmäläiset ovat kuljettaneet mukanaan vuosia ajatellen, että saatan tarvita tätä vielä.

Tekstit, ohjaus, dramaturgia Anna Kankila, Ronja Louhivuori

Näyttämöllä Anna Kankila, Ronja Louhivuori, Ville Väisänen

Äänisuunnittelu Ville Väisänen
Valosuunnittelu Perttu Sinervo
Valoteknikko Katinka Ebbe

Tuotanto Teatteri Telakka, työryhmä
Kuvat Iida-Liina Linnea
Videot Anna Kankila, Ronja Louhivuori, Ville Väisänen

Kesto 1,5 tuntia

Kieli suomi

Ikäsuositus 12
Sisältövaroitus voimakkaita valoja ja ääniä, teatterisavua, alastomuus

Liput maksa oman maksukykysi mukaan 25 / 20 / 15 / 10 / 5 €

Kalenteri