Äckel

23.05-06.06

Äckel

GUEST: Äckel (Iljetys)

Teater Mestola

Iljettääkö sinua kun aikuiset käyttäytyvät kuin lapset? 
Iljettääkö sinua kun aikuinen ihminen virtsaa rappukäytäväsi ulkopuolelle? 
Iljettääkö ihmisten mukava epäaitous sinua? 
Herättävätkö opitut maskuliiniset ja feminiiniset normit iljetystä? 
Mikä saa sinut tuntemaan eksistentiaalista iljetystä? 

Nuori valtiotieteiden maisteriopiskelija muuttaa urbaaniin metropoliin. Pian hän alkaa kärsiä käsittämättömästä välinpitämättömyydestä ja täydellisestä melankoliasta. Uteliaat katseet rappukäytävässä ja tirkistelevät naapurit vastakkaisessa kerrostalossa aiheuttavat hänessä inhoa ja pahoinvointia.

Hän vieraantuu ja eristyy yhä enemmän omaan yksiöönsä ja rakastuu silmittömästi kortteliteatterin loppuunpalaneeseen näyttelijättäreen. Mutta lopulta hänestäkin tulee vain pinta, johon mies projisoi omaa eksistentiaalista inhoaan. Kuinka löytää rokote tätä itsetuhoista iljetyksen olotilaa vastaan?

Fabian Silénin näytelmä Äckel on eksistentiaalinen pikimusta ja hullunhauska sukellus postinhimilliseen yhteiskuntaan, jossa kaikki on läsnä ja tuntuu, mutta mikään ei ole ymmärrettävää tai merkityksellistä. Esitys on epäsovinnaista tajunnanvirtaa ihmisen kyvystä ratkaista merkityksettömyys itseironialla ja uskolla kauneuteen.

Silén on vakiinnuttanut asemansa yhtenä tuottavimmista ja persoonallisimmista näytelmäkirjailijoista. Iljetyksessä, joka perustuu löyhästi Jean-Paul Sartren klassikkoromaanin La Nausée (1938), hän ajaa sisäisen monologin yhä korkeammalle ja syvemmälle. 

Ohjaus ja teksti Fabian Silén
Näyttelijät Jesper Fransson & Iida Kuningas

Visuaalinen suunnittelija Tuomas Honkanen 
Äänisuunnittelija Axel Ridberg
Videot Tuomas Honkanen

Kieli Ruotsi. Tekstitetään suomeksi

Ikäsuositus yli 13-vuotiaat
Sisältövaroitukset ilmoitetaan myöhemmin

Liput 25 /18 / 12 €

Ryhmälippu (ryhmän minimimäärä 5 henkilöä) 20 € / 15 € (eläkeläiset)