Whizz, whirr, bang, clang! ehdolla vuoden esitykseksi

Viiruksen ja Hav-Anna Companyn kiertue-esitys Whizz, whirr, bang, clang! on ehdolla Tinfon jakaman Thalia-palkinnon saajaksi. Thalia-palkinto myönnetään vuosittain esitykselle, joka on “yhteiskunnallista keskustelua herättävä, uusia yleisöryhmiä houkutteleva, kansainvälisesti menestynyt tai muuten erityisen ansioitunut esitys, ja siten synnyttää keskustelua teatteritaiteen merkityksestä.”

Whizz Whirr Bang Clang / Photo by Cata Portin

Vuoden esityksen valinta tapahtuu avoimen äänestyksen kautta, joka on käynnissä 3.3.2024 asti. Voittaja julistetaan maailman teatteripäivänä 27.3.2024. Nimitykset on tehnyt ammattikriitikoista koostuva raati.

Viiruksen ja Hav-Anna Companyn esitys Whizz, whirr, bang, clang! on tarttuva ja dynaaminen konsepti, joka helposti kiinnostaa lapsiyleisöään, mutta myös lumoaa ja viihdyttää aikuisia. Henkilökohtaisesti kiinnitin erityistä huomiota näytelmän musiikkikasvatuksen elementteihin, jotka esittelevät nuorimmat perusasiat elektronisen musiikin tuotannossa, kuten loop-pedaalit, näytteet ja biitit kiehtovalla tavalla. Viirus Whizz, whirr, bang, clang! on erinomainen esimerkki siitä, miten lastenteatteri voi olla leikkisän energistä mutta samalla täyttää kasvatuksellisen roolin monilla eri aloilla.

Otto Ekman, raadin jäsen

Lue Tinfon tiedote Thalia-palkinnosta täältä.

Whizz, whirr, bang, clang! perustuu Sylvia Plathin tarinoihin ja sen on ohjanneet Meri Anna Hulkkonen ja Thomas Kasebacher, sen esittää ruotsiksi Christoffer Mellgren ja suomeksi Meri Anna Hulkkonen.

Lisätietoja Whizz, whirr, bang, clang! -esityksestä löydät sen kotisivuilta.