Jussi Sorjanen on nimitetty Espoon kaupunginteatterin taiteelliseksi johtajaksi

Sorjasen työsuhde Espoon kaupunginteatterissa alkaa elokuussa 2024, jolloin hän jättää tehtävänsä Viiruksen teatterinjohtajana ja taiteellisena johtajana. Siihen asti Sorjanen jatkaa Viiruksessa aina heinäkuun 2024 loppuun saakka.

Sorjanen on toiminut Viiruksen taiteellisena johtajana vuodesta 2018 ja vuodesta 2021 myös teatterinjohtajana, jolla on kokonaisvastuu teatterin toiminnasta. Hän on tehtävässään kirkastanut teatterin taiteellista profiilia ja vahvistanut teatterin roolia yhteiskunnallisena toimijana, kehittänyt Viiruksen GUEST-ohjelmaa ja kansainvälistä toimintaa. Hän on myös ohjannut neljä esitystä Viiruksella: Roulettenburg (2019), Familjen Bra (2020 ja 2023), ROCKY! Return of the Loser (2021 ruotsiksi ja 2023 suomeksi) ja Versailles (2022 yhdessä Sinna Virtasen kanssa).

–Viirus on loistava teatteri ja työpaikka. Olen todella kiitollinen siitä, että saan työskennellä  meidän monipuolisesti sivistyneen, ennakkoluulottoman ja luovan henkilökuntamme ja hallituksemme kanssa. On vaikea käsittää, kuinka paljon olemme tähän mennessä saavuttaneet yhdessä. Siirtymää ja erotuskaa helpottaa se, että meillä on vielä kokonainen vuosi yhteistä matkaamme jäljellä ennen siirtymistäni Espooseen. Meillä on hyvin aikaa heijastella kuluneita, tapahtumarikkaita vuosia, joiden aikana olemme kasvaneet ja kehittyneet yhdessä, sanoo Sorjanen.

Teatteri Viirusin henkilökunta ja hallitus haluavat osoittaa valtavan kiitoksen Sorjaselle arvokkaasta työstään Viiruksen profiilin nostamiseksi taiteellisesti kunnianhimoisena teatterina ja aktiivisena yhteiskunnallisen keskustelijana. Onnittelemme myös Espoon kaupunginteatteria, joka Jussissa saa parhaan mahdollisen taiteellisen johtajan.

Viirus on teatterina tottunut muutoksiin, ja näemme tulevan vuoden mahdollisuutena uudistua. Käymme läpi toimintaamme ja visiotamme, ja olemme jo aloittaneet sisäisen keskustelun tulevaisuudestamme ja organisaatiorakenteemme kartoittamisen. Rekrytointiprosessi alkaa vasta, kun teatterin sisäinen valmistelutyö on valmis.