Familjen Bra: Stödföreställning för Ukraina

14.04-14.04

Familjen Bra: Stödföreställning för Ukraina

Biljettintäkterna för Familjen Bra den 14.4.2023 går oavkortat till föreningen Ukrainalaisten Yhdistys Suomessa (länk till föreningens hemsida).

Klockan 18 ordnar vi ett diskussionstillfälle med den Ukrainska pjäsförfattaren Vitaliy Chenskiy som tillsammans med Viirus teaterchef och Familjen Bras regissör Jussi Sorjanen diskuterar hur krig och kris påverkar konsten.

Chenskiy är hemma från Mariupol och har tidigare jobbat på Azovstals stålfabrik före han bestämde sig för att jaga sin dröm om författarskap. Du kan läsa mer om hans bakgrund och konst i Tinfos intervju (länk till intervjun på engelska).

För tillfället är han på konstnärsresidens på Hailuoto utanför Uleåborg men var väldigt glad över att få komma och dela med sig av sina erfarenheter och tankar. Diskussionen leds av Viirus publikarbetare Marja Vuori och förs på engelska. Det är fritt inträde till diskussionen.

Vitaliy Chenskiy

Familjen Bra då och nu

När vi satte upp Familjen Bra hösten 2020 var det en reaktion på det förändrade världsläget. Pandemin hade stängt ner samhället och familjer runt om i världen bunkrade in sig i sina hem, både bildligt och bokstavligen.

Nu, ett år efter att Ryssland påbörjade sin fullskaliga invasion av Ukraina ser vi bunkern som vi byggt i Stora salen i ett annat ljus. Bunkern, krisen som familjen flyr från och sammanhållningen som håller dem vid liv är inte längre bara teater.

Det är omöjligt för oss att spela Familjen Bra utan att beakta den brutala verkligheten som så många familjer upplevt under det gångna året och ännu dagligen upplever och har därför valt att under våren stöda Ukraina på olika sätt.

Utöver direkta donationer från stödföreställningen kommer vi i baren sälja blå-gula stödband för 5 € / st (länk till hemsidan). Intäkterna för banden går också oavkortat till Ukrainalaisten Yhdistys Suomessa.

Köp din biljett till föreställningen här (länk till biljettsystemet)!

Vi uppmanar också dig i publiken att fortsätta donera pengar och förnödenheter till Ukraina, till exempel via en av dessa organisationer (direkta länkar till donationssidorna):

Ukrainalaisten Yhdistys Suomessa rf (tillstånd RA/2022/388).

Your Finnish Friends rf, föreningen stöder finländska frivilliga i Ukraina med skyddsutrustning och förnödenheter (tillstånd RA/2022/1753 / MobilePay: 32099).

SEY Djurskyddet i Finland, stöder djur i nöd i Ukraina och djur som flytt till Finland med sina familjer (RA/2020/1367).

Kalender