Whizz, whirr, bang, clang! nominerad till årets föreställning

Viirus och Hav-Anna Companys turnéföreställning Whizz, whirr, bang, clang! har nominerats för årets Thalia-pris av Tinfo (Teaterinfo Finland). Thalia-priset delas årligen ut åt en föreställning “som väcker samhällsdebatt, lockar nya publikgrupper, är internationellt framgångsrik eller på annat sätt särskilt förtjänstfull och därigenom skapar diskussion om teaterkonstens betydelse.”

Whizz Whirr Bang Clang / Photo by Cata Portin

Valet av årets föreställning sker via en öppen omröstning som pågår fram till 3.3.2024 och vinnaren utses på världteaterdagen 27.3.2024. Nomineringarna har gjorts av en jury bestående av proffskritiker.

Hav-Anna Companys och Teater Viirus Whizz, whirr, bang, clang! är ett medryckande och dynamiskt koncept som utan svårigheter engagerar sin barnpublik men också fascinerar och underhåller de vuxna. Personligen fastnade jag särskilt för pjäsens element av musikfostran, som på ett engagerande sätt presenterar de allra yngsta för grundelementen i elektronisk musikproduktion så som looppedaler, samplingar och beats. Viirus Whizz, whirr, bang, clang! är ett ypperligt exempel på hur scenkonst för barn kan vara sprudlande lekfull men ändå uppfylla en bildande funktion inom de mest varierande områden.

Otto Ekman, jurymedlem

Läs Tinfos nyhet om Thalia-priset 2024 här (på finska).

Whizz, whirr, bang, clang! baserar sig på Sylvia Plaths lekfulla berättelser för barn och har regisserats av Meri Anna Hulkkonen och Thomas Kasebacher. Föreställningen har uppförts på svenska av Christoffer Mellgren och finska av Meri Anna Hulkkonen. Du kan läsa mera om Whizz, whirr, bang, clang! på föreställningens hemsida.

Rösta på Whizz, whirr, bang, clang! här!