KLUBB-artisterna för våren 2023 är lanserade!

Viirus KLUBB-program för våren 2023 är publicerat! Den här gånger stiger bland annat en av den finska pop-himlens klaraste stjärnor, jazz-virtuoser och en rock-musiker från Somero som nuförtiden känner sig hemma i Tammerfors.

Säsongen kör i gång 17.3 med den Rosita Luu, vars album Samettisuu Emma-nominerades. Hon är en mångsidig artist vars sound inspirerats av bland annat glamrock, pop, electro, soul och country. Det är just mångsidigheten och den konstnärliga nyfikenheten tillsammans med de nyansrika texterna som blivit Rosita Luus varumärke. På Viirus uppträder hon med en duospelning.

I april hämtar Viirus i samarbete med Helsinki Jazz gitarrvirtuosen Mikko Iivanainen till en solokonsert i Galleriet den 14.4. Mikko Iivanainen har profilerat sig på den finska jazzscenen med sitt harmoniska djup och mångsidiga sound. Den dynamiska Iivanainen har verkat i många av Finlands främsta jazzband som Free Control, Nordic Trinity och Loco Motife.

Den finska rockens oförtrutna knegare Joni Ekman från Somero som hemmastadgat sig i Tammerfors kör en solokonsert den 28.4. I hans sound hörs rock och schlager, och texterna väller av känslor ur en ung mans smärtsamt sega vardag dit också utebliven kärlek hör hemma.

M är en singer-songwriter vars musik är fylld av varm melankoli, mjuk minimalism och utomvärldsliga berättelsers irrande spratt. Hon uppträder med en triokonsert på Viirus den 12.5. Med sitt personliga uttryck har M erhållit en plats som en av Finlands mest intressanta pop-artister och är bland annat Emma-nominerad för år 2023.

Säsongen avslutas den 26.5 när Juzzman tar över scenen med en duokonsert. Juzzman är ett finlandssvenskt bluesband som inte låter purism störa deras artistiska uttryck utan leker ledigt med influenser från olika musikstilar och levererar ett lekfullt och avslappnat sound och laddade livespelningar.

KLUBB är Viirus konserthelhet som består av intima spelninar i Galleriet i teaterns utrymmen på Busholmen. Konserterna börjar alltid 21.30, dörrarna öppnar senast en timme före.

Det kan förekomma förändringar i programmet, uppdaterad information finns alltid på vår hemsida: https://www.viirus.fi/

Biljetter kan köpas här: https://fienta.com/sv/o/viirus