Teatersamtal: Versailles

21.03-26.04

Teatersamtal: Versailles

Versailles-teaterdiskussioner torsdag 21.3. och fredag 26.4.

Succeföreställningen Versailles gör comeback på Virus! Tack vare den glädjande nyheten ordnar vi en serie teaterdiskussioner med författaren Silvia Hosseini, vars verk har gett inspiration till föreställningen!

Regissörerna Sinna Virtanen och Jussi Sorjanen lät sig inspireras av Hosseinis verk “Vägen, sanningen och döden”. Detta inledde en process som ledde oss till Solkungen Ludvig XIV:s spegelsal för att reflektera över nertystade aspekter i vår historia samt sambandet mellan makt, storslagenhet och grymhet.

Efter en slutsåld spelperiod beslutades det att föreställningen skulle återvända för ytterligare en säsong.

På torsdagen den 21 mars 2024 sätter sig regissörerna ned med författaren Silvia Hossein för att diskutera teman i hennes verk klockan 18 (en timme innan kvällens Versailles-föreställning).

På fredag den 26 april 2024, cirka kl. 20.35 efter kvällens föreställning, träffar samma grupp publiken igen och diskuterar Hosseins verk i relation till föreställningen och svarar på publikens frågor i Galleriet.

Båda evenemangen är gratis men för att gå på föreställningen krävs en biljett. Vi rekommenderar att du bokar biljetter i god tid (länk till biljettförsäljning). Diskussionerna hålls i första hand på finska.

Kalender