Pleasure

08.12-14.12

Pleasure

GUEST: Pleasure

Oblivia

Njutning och ny musikteater

Alla söker efter det, alla längtar efter det, hela kulturer byggs upp kring det – begreppet njutning. Tillsammans med tre musiker leder Oblivia en associationsfylld färd kring temat med Timo Fredriksson, Annika Tudeer och Juha Valkeapää som guider.

Pleasure är unika ögonblick, intensiva sinnesintryck och en känsla av välbefinnande. Pleasure är en kväll med sånger från ballader till punk, dansnummer och röst improvisationer, strålande musikvärldar och bländande ljus. Pleasure är en essäistisk musikteaterföreställning som utforskar vårt livslånga sökande efter njutning.

Föreställningen är den tredje delen i serien Känslor och politik där Oblivia har utforskat emotioner och deras personliga och politiska konsekvenser, samtidigt som gruppen har slagit igenom inom musikteater. Pleasure hade premiär i januari 2023 i Stuttgart, Tyskland och har turnerat sedan dess. 

(…) ett sensuellt filosoferande på scenen om människan som en varelse som slits mellan personlig lust och yttre förväntningar.
–Andrea Kachelriess, Stuttgarter Nachrichten

I mer än tjugo år har Oblivia skapat föreställningar med rörelse, text, ljud, ljus och gester. Oblivias verk är kända för sitt minimalistiska förhållningssätt till existentiella ämnen som definierar mänskligheten. De lekfulla men gripande verken skapar universum av fragment och världar av ord.

Konstnärsdiskussion måndagen den 11 december kl. 18 i Galleriet på Viirus. Diskussionen modereras av Sofia Nyberg och förverkligas i samarbete med Kritikbyrån. Gratis inträde!

Koncept Oblivias arbetsgrupp

På scenen Timo Fredriksson, Annika Tudeer, Juha Valkeapää
Gitarrist Thilo Ruck
Mezzosopran Gabriele Lesch

Kompositör, elektronisk livemusik Yiran Zhao
Dramaturgisk hjälp Alice Ferl
Ljusdesign Meri Ekola & Stine Hertel
Kostymdesign Tua Helve

Kommunikation Essi Brunberg och RÖD / Katja Tolonen & Jenni Salminen
Produktion Jenny Nordlund

Producerad av Theater Rampe, Stuttgart (DE), ARGEkultur Salzburg (AT), Schwankhalle Bremen (DE)

Språk engelska
Längd 70 min.
Åldersrekommendation 14+
Innehållsvarning intensiva ljuseffekter och stundvis högljudd musik

Biljetter 25 / 20 / 15 €

Föreställningen har fått understöd av Centret för konstfrämjande, Helsingfors stad, Svenska kulturfonden, Konstsamfundet, Stiftelsen Tre Smeder, Nya klassiker projektet och Goethe-Institut Finnland.

Naivistinen tyyli ei ilku isoille teemoille eikä tee filosofioista pilkkaa vaan päinvastoin, koettaa kaikin tavoin tuoda ne kaikkien ihmeteltäviksi.

Helsingin Sanomat

Kalender