Gud skapade människan och jag skapade kuken

17.09-26.09

Gud skapade människan och jag skapade kuken

GUEST: Gud skapade människan och jag skapade kuken

Av och med Mille Bostedt, en BEHEMOT-produktion (SE) 

Gud skapade människan och jag skapade kuken är en monologföreställning om transpionjären Michael Dillon. Den första transmannen som tog testosteron och gjorde en falloplastik operation för att transitionera.

Scenkonstverket rör sig mellan teater och performance, och skildrar verkliga dokumentära händelser realistiskt, för att i nästa stund visualisera surrealistiska drömscener eller ge utlopp för episka känslor i musikalartade scener med sång och dans. Det är ett pulserande allkonstverk med specialskriven musik av den queera elektropop-prinsessan Tami T och koreografi av Sepideh Khodarahmi.

Mille Bostedt som har skrivit och skapat föreställningen, och även spelar rollen som Michael Dillon, är en icke-binär transperson. Hens egna erfarenheter av att vara trans idag är i dialog med Dillons erfarenheter från sekelskiftet och tar publiken på en inre resa där linjär tid och binära kön upplöses.

Manus, Regi & performer Mille Bostedt
Scenograf Maja Döbling
Koreograf Sepideh Khodarahmi
Musik, komposition Tami T
Ljusdesign Lina Benneth
Animation Girlsanawares

Språk Svenska 

Längd cirka 65 minuter

Åldersrekommendation från 12 år
Innehållsvarning Blod

Biljetter 30 / 25 / 15 €

Michael Dillon var den första att genomgå en könskorrigerande operation. Skådespelaren Mille Bostedt gör scenkonst av hans öde med både inlevelse och respekt – en pionjär gärning.

Svenska Dagbladet

Bostedt skildrar både honom och de människor han mötte på vägen mot och efter operationen. Det här är en uppsättning fylld av självförtroende, där Bostedt tar sig an scenen på ett otroligt inbjudande vis. Tajmingen i scenerna är fantastisk, både vad gäller koreografin, monologen och den bultande musiken. Porträttet av Dillion är både snyggt och humoristiskt. Han blir inte bara en legend, utan också en självupptagen och smådryg typ med näsan i vädret.

Aftonbladet

Pressbilder finns här!