VISION

Linnea tillema

Linnea tillema

Johanna Freundlich

Johanna Freundlich

Christoffer Mellgren

Christoffer Mellgren

Kaisu Koponen

Kaisu Koponen

Petri Tuhkanen

Petri Tuhkanen

ARBETSGRUPPEN

LINNEA TILLEMA är 27 år gammal och uppvuxen i Ålands skärgård, pills men numera bosatt i Stockholm. Till vardags är Tillema doktorand i idé- och lärdomshistoria vid Uppsala universitet, click och i sitt avhandlingsprojekt undersöker hon den moderna njutningens historia. Parallellt med studierna har hon frilansat för Dagens Nyheters kulturdel och som krönikör för Nya Åland.
Hon skriver även dikter i all hemlighet. “Att skriva för scenen är dock något helt nytt för mig, cialis så jag ser med skräckblandad överförtjusning fram emot att delta i detta projekt!”

REGISSÖR Johanna Freundlich är en freelancer-regissör från Helsingfors. Hon har regisserat b.la. till Nationalteatern, Nationaloperan, Ryhmäteatteri, Kom-teatern, Helsingfors stadsteater och Savonlinna opera festival. Hennes regi, sex timmar långa “Angels in America” belönades med Vivicas Vänner-föreningens Ester-pris (2011). Freundlich var Finlands Baureyth-stipendiat 2008. Hon har fungerat inom Tammerfors teatersommars konstnärliga ledning 2011-2013. Just nu arbetar hon med Joan Didions pjäs “Ett år av magiskt tänkande” med skådespelaren Kristiina Halkola. Freundlich har tre finsk-amerikansk-latvisk-rysk-armeniska barn med sin man.

DRAMATURG Christoffer Mellgren

SCENOGRAF Kaisu Koponen

LJUSDESIGNER Petri Tuhkanen är en freelancer ljusdesigner och scenograf. Tuhkanen blev klarexaminerad trädartesan (2005) från Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitos. Han har arbetat med mångsidiga uppdrag på tv-, film- och teaterbranschen. Just nu är han på slutrakan av sitt mastersprogram för Ljusdesign vid Teaterhögskolan i Helsingfors. Tuhkanens arbeten har varit flera gånger nominerade för Säde-priset av bästa ljusdesignen.

LJUDDESIGNER Kristian Ekholm

KOSTYM Elina Riikonen

PÅ SCENEN Maria Ahlroth, Marc Svahnström och Minni Gråhn

FÖRESTÄLLNINGSDATUM

10.12 kl 19: PREMIÄR Vision och Kycklingrättegången
11.12 kl 19: Vision och Kycklingrättegången
15.12 kl 19 Vision och Kycklingrättegången
16.12 kl 19: Vision och Kycklingrättegången
19.12 kl 15: MARATONLÖRDAG