PLAY – Hamlet All Inclusive

Vårsäsongen för Viirus digitala plattform PLAY öppnas av Jakob Öhrmans groteska, absurt humoristiska och poetiska Hamlet All Inclusive. Föreställningen är Viirus senaste huvudproduktion vars spelperiod avbröts på grund av coronaepidemin.

Hamlet All Inclusive kan ses gratis i en veckas tid HÄR från och med 24.4.2020 klockan 19.

Föreställningen textas till engelska, finska och engelska.

Du kan köpa stödbiljetter till föreställningen här, vilket hjälper oss att hålla upp vår verksamhet och återvända till scenen när epidemin är över. Du kan köpa en eller flera biljetter för 2€, 5€, 10€, 20€. Du får en biljett per e-post, men denna behövs inte för att se själva föreställningen.

Hamlet goes Teneriffa.

Hamlet är en av världens mest spelade tragedier som har bearbetats och dramatiserats tusentals gånger om. En karaktär som ofta lämnas utanför berättelsen är Fortinbras, prins av Norge. Fortinbras öde utspelar sig parallellt med Hamlets. I Viirus uppsättning Hamlet All Inclusive är Fortinbras en 30-årig kvinnlig general i den norska armén.

Hamlet och Fortinbras har mycket gemensamt. En mördad far. En farbror som tar över kronan genom att gifta sig med modern. Och så uppdraget, att hämnas förälderns mord. I Viirus bearbetning av tragedin är det inte bara Hamlet och Fortinbras som bär likheter  alla karaktärer tycks hitta sin spegelbild i någon annan. 

Hamlet All Inclusive utspelar sig i ett hotell på Teneriffa. Hit har Fortinbras flytt tillsammans med sin familj för att sörja den norska drottningens död i fred, samtidigt som de firar det nya kungaparet. I hotellbaren råkar Fortinbras på ett teatersällskap som nyss lämnat Helsingör. På Fortinbras uppmaning återberättar skådespelarna för henne och hennes familj allt det de såg och upplevde i det danska hovet, med en galen prins Hamlet som dirigent.

Vi känner till Hamlet som en analytiker och evig student, som ständigt skjuter upp hämnden på sin far. Hans spegelbild, prinsessan Fortinbras, väljer däremot en helt annan väg just här: Hon låter inget stå i vägen för sina hämndplaner och Norges framtid.

Ursprungstext William Shakespeare
Regi och dramaturgi Jakob Öhrman
På scenen Martin Bahne, Jonna Järnefelt, Iida Kuningas, Oskar Pöysti, Jessica Raita, Tiina Weckström, Heikki Turppo samt Mika Mattson, Walter Öhman, Rebecca Nordman, Melina von Kraemer och Wilanda Verdecia från Studentteatern.
Scenografi Lasse Idman
Ljudplanering Kristian Ekholm
Ljusplanering Ada Halonen
Språk Svenska. Textning till finska, svenska och engelska
Längd ca 3 h