Carl Knif Company

The emotional life of a dog / what my father said

The emotional life of a dog / what my father said är ett verk om relationen mellan far och son, barn och föräldrar.

Jag tänker ofta på mina föräldrar men ändå blir relationen med föräldrarna mer avlägsen med åldern. Hur hanterar man denna konflikt? En dag kommer min far att dö, och jag blir ensam i världen. Hur hittar jag en djupare kontakt till min far, innan det är för sent? Verkets namn  hänvisar till min fars hund, genom vilken jag funderar på hans val och agerande.

Verket kombinerar text och rörelse.

FÖRESTÄLLNINGAR

7.11 kl. 18:00, 8.11 kl. 18:00, 9.11 kl. 19:00

Längd 40 min

BILJETTER

Språk Engelska

Koreografi Carl Knif
Dans Carl Knif, Eero Vesterinen
Texter Carl Knif, Kristoffer Möller
Ljusdesign Jukka Huitila
Ljuddesign Janne Hast
Kostymdesign Karoliina Koiso-Kanttila
Produktion Carl Knif Company & Zodiak – Centret för Ny Dans, 2016 

 
Carl Knif Company grundades år 2012. Efter ett decennium som frilans dansare och koreograf grundade han sitt eget kompani. Dansgruppen fungerar som bas för såväl existerande repertoar som nyskrivna verk. Genom koreografierna Hologram Walls, Claude glass och Mothertongue har publiken lärt känna de surrealistiska, drömlika och humoristiska kvaliteter som är kännetecknande för Knifs verk. Ett djupt humanistiskt budskap förmedlas av gruppens skickliga och uttrycksfulla dansare.