Tillgänglighet

På Viirus är vi måna om att erbjuda alla en fin teaterupplevelse.

Rullstolsplatser. Vi har rullstolsplatser till förfogande till alla föreställningar och våra teatersalar ligger belägna på gatuplan. Man kan köra ända fram till teaterns tröskelfria ingång med personbil. Det finns inga utmärkta inva-parkeringsplatser utanför huvudentrén, ifall du är i behov av en sådan kan du ta kontakt med oss, så kan vi reservera platsen för dig. I foajén finns även en toalett anpassad för rörelsenedsatta.

Utrymme. Våra prublikutrymmen ligger på gatuplan. Vill du på förhand bekanta dig med våra utrymmen kan du ta kontakt med oss. In till Stora salen går en ramp, ta tag i någon i personalen ifall du behöver assistans med att ta dig ner för den. Våra salongsstolar har inga armstöd, men vi kan erbjuda stolar med armstöd ifall sådant behov finns. 

Assistans. Det finns också möjlighet att ha med sig en assistentperson eller assistanshund för synskadade. Assistenter ser föreställningen gratis, och ifall du vill lämna din assistanshund utanför salen kan vår personal titta efter den. 

 

 

Syn,- och teckentolkning. Vi har erfarenhet av syntolkning och teckentolkning av våra föreställningar, men detta måste alltid kommas överens om på förhand och erbjuds inte automatiskt

 

 

 

Textning. Föreställningarna på Viirus textas regelbundet. Mer information om vårt textningssystem finns här

 

 

 

Rabatterade biljetter. Varje fredag är det studerandefredag på Viirus, då slipper du som studerar in för 10€ på Viirus egna föreställningar (ej Viirus Guest eller Turnéföreställningar). Andra som har rätt till rabatterad biljett är grupper, pensionärer, arbetslösa, beväringar och civiltjänstgörare. Följ också med våra sociala medier för att se när vi ordnar föreställningar till specialpris.

Kontakt, bokningar. Vänligen kontakta oss på förhand för att reservera en rullstolsplats eller meddela oss om du har följe av en assistent eller assistanshund. Vi diskuterar också gärna möjligheterna till syn,- och teckentolkning av våra föreställningar. Ifall något hinder dyker upp, fråga vår personal om hjälp, vi hjälper dig alltid så gott vi kan. Ifall du har respons på saker som funkade eller inte funkade under din teaterupplevelse kan du vända dig till någon i personalen eller kontakta [email protected] eller 09 440 224. Vi vill hela tiden förbättra vår verksamhet och tar mer än gärna emot respons!