Tillgänglighet

På Viirus är vi måna om att erbjuda alla en fin teaterupplevelse.

Rullstolsplatser. Vi har rullstolsplatser till förfogande till alla föreställningar och våra teatersalar ligger belägna på gatuplan. Man kan köra ända fram till teaterns tröskelfria ingång med personbil. Det finns inga utmärkta inva-parkeringsplatser utanför huvudentrén, ifall du är i behov av en sådan kan du ta kontakt med oss, så kan vi reservera platsen för dig. I foajén finns även en toalett anpassad för rörelsenedsatta.

Utrymme. Våra prublikutrymmen ligger på gatuplan. Vill du på förhand bekanta dig med våra utrymmen kan du ta kontakt med oss. In till Stora salen går en ramp, ta tag i någon i personalen ifall du behöver assistans med att ta dig ner för den. Våra salongsstolar har inga armstöd, men vi kan erbjuda stolar med armstöd ifall sådant behov finns. 

Assistans. Det finns också möjlighet att ha med sig en assistentperson eller assistanshund för synskadade. Assistenter ser föreställningen gratis, och ifall du vill lämna din assistanshund utanför salen kan vår personal titta efter den. 

 

 

Syn,- och teckentolkning. Vi har erfarenhet av syntolkning och teckentolkning av våra föreställningar, men detta måste alltid kommas överens om på förhand och erbjuds inte automatiskt

 

 

 

Textning. Föreställningarna på Viirus textas regelbundet. Mer information om vårt textningssystem finns här

 

 

 

Rabatterade biljetter. Varje fredag är det studerandefredag på Viirus, då slipper du som studerar in för 10€ på Viirus egna föreställningar (ej Viirus Guest eller Turnéföreställningar). Andra som har rätt till rabatterad biljett är grupper, pensionärer, arbetslösa, beväringar och civiltjänstgörare. Följ också med våra sociala medier för att se när vi ordnar föreställningar till specialpris.

Kontakt, bokningar. Vänligen kontakta oss på förhand för att reservera en rullstolsplats eller meddela oss om du har följe av en assistent eller assistanshund. Vi diskuterar också gärna möjligheterna till syn,- och teckentolkning av våra föreställningar. Ifall något hinder dyker upp, fråga vår personal om hjälp, vi hjälper dig alltid så gott vi kan. Ifall du har respons på saker som funkade eller inte funkade under din teaterupplevelse kan du vända dig till någon i personalen eller kontakta [email protected] eller 09 440 224. Vi vill hela tiden förbättra vår verksamhet och tar mer än gärna emot respons!

Tillgänglighetsutlåtande

Detta tillgänglighetsutlåtande gäller tjänsten www.viirus.fi och har upprättats / uppdaterats 21.09.2020. Tjänsten omfattas av lagen om tillhandahållande av digitala tjänster och dess krav på att offentliga webbplatser måste vara tillgängliga.

Vi har själva granskat hur tillgänglig tjänsten är

Tillgänglighetsstatus för den digitala tjänsten

Uppfyller delvis tillgänglighetskraven

Icke-tillgängligt innehåll

3. Webbplatsen uppfyller ännu inte alla krav.

 • Möjlig att uppfatta: Hemsidan är inte responsiv

  Innehåll som inte är tillgängligt och dess brister

  Hela sidan

  Tillgänglighetskrav som inte uppfylls
  • 1.4.10 Skapa en flexibel layout som fungerar vid förstoring eller liten skärm (inofficiell översättning)
  • 1.4.12 Se till att det går att öka avstånd mellan tecken, rader, stycken och ord (inofficiell översättning)

2. Oproportionell börda

En fullständig uppdatering av den nuvarande hemsidan är inte genomförbar med våra nuvarande resurser, särskilt då vi har en ny hemsida som uppfyller alla krav på kommande.

Upptäckte du en tillgänglighetsbrist i vår digitala tjänst? Beskriv den för oss och vi ska göra vårt bästa för att åtgärda den

Per e-post

[email protected]

På något annat sätt

0504440344

Tillsynsmyndigheten

Kontakta oss om du vill påtala brister i tillgängligheten på vår webbplats. Det kan ta 14 dagar innan du får ett svar. Om du inte är nöjd med det svar du har fått eller inte får något svar alls inom två veckor kan du lämna in en anmälan om bristande tillgänglighet till Regionförvaltningsverket i Södra Finland. På regionförvaltningsverkets webbplats finns det beskrivet hur du kan lämna in en anmälan och hur ärendet behandlas.

Tillsynsmyndighetens kontaktuppgifter

Regionförvaltningsverket i Södra Finland
Enheten för tillgänglighetstillsyn
www.tillgänglighetskrav.fi
[email protected]
telefonnummer växeln 0295 016 000

Vi arbetar kontinuerligt med att förbättra den digitala tillgängligheten

Vi har förbundit oss vid att förbättra tillgängligheten till den digitala tjänsten

Hela hemsidan ska förnyas och göras tillgänglig från grund och botten.