Teatersamtal: maskulinitet i kris

25.05-25.05

Teatersamtal: maskulinitet i kris

Vårens sista teatersamtal på Teater Viirus behandlar maskulinitet i kris via berättelser om män som blivit isolerade och radikaliserade.

Föreställningen Äckel (länk till föreställningen) berättar om en ung politicesstuderande som blir allt mer alienerad och isolerad från samhället. Han drabbas av total likgiltighet och avsky för sin omvärld. Föreställningen spelas på Viirus som en del av GUEST-repertoaren under våren.

I den finskspråkiga ROCKY! Luuserin paluu (länk till föreställningen) ser vi en man som känner sig felbehandlat av samhället och som radikaliseras och som till slut lyckas vända om det politiska fältet till sin nytta. 

Vi sätter oss ner med Rockys skådespelare Martin Bahne, Äckels regissör och författare Fabian Silén och UN Womens kommunikatör Emma Winiecki. Vi diskuterar om det är enbart män som blir isolerade och radikaliserade, vad är anledningen och vad kunde vara lösningen till det, är maskulinitetens definition för sträng mot män och varför sker diskussionen oftast på bekostnaden av kvinnornas rättigheter som Emma Winiecki påpekar i sin insändare i Helsingin sanomat (länk till insändaren)

Teatersamtalet maskulinitet i kris tar plats i Galleriet på Viirus, torsdag 25.5 kl. 18. Genast efter teatersamtalet har du chansen att se Äckel i Studio 1. Köp din biljett här! 

Samtalet förs på finska och svenska. Som moderator fungerar Teater Viirus publikarbetare Marja Vuori

Kalender