Teatersamtal: Finlandssvensk dramatik, vad är läget?

16.04-16.04

Teatersamtal: Finlandssvensk dramatik, vad är läget?

Morgondimman på det tomma utedansgolvet. Daggen lägger sig över den sista dansaren. En vit westernhatt. Cowboy försvunnen. 

Otto Sandqvists pjäs Cowboy försvunnen representerar en modern pjästradition som man inte ofta upplever på finlandssvenska teaterinstitutioner. Vi tar tillfället i akt och tar tempen på den svenskspråkiga dramatiken i Finland just nu: Vad är det konstnärliga innehållet som motsvarar det finlandssvenska samhället?

Tisdagen den 16 april sätter vi oss ner med dramatikern Otto Sandqvist, kulturjournalist Tomas Jansson som har väckt diskussion om ny finlandssvensk dramatik och Åbo Svenska Teaterns teaterchef Kira-Emmi Pohtokari som har en lång erfarenhet av att stå på scen men nu också har rollen som en eventuell beställare av nya verk.

Två män i westernhattar kramar varandra.

Diskussionen börjar kl 17.30 och slutar kl 18.30. Efter diskussionen har du möjlighet att se föreställningen Cowboy försvunnen (om biljetter finns kvar). Fritt inträde till diskussionen.

Köp biljetter till Cowboy försvunnen här eller boka på biljetter@viirus.fi.

Diskussionen äger rum i Viirus Galleriet (Medelhavsgatan 14) och modereras av Viirus teaterpedagog Marja Vuori. Diskussionsspråket är svenska. 

Kalender