SKAMLÖST

SKAMLÖST

skamlöst400x276En humorkväll i fräckaste laget

Sista föreställningarna på Viirus 5.12 19.00, unhealthy 6.12 15.00 och 8.12 19.00!

Strandberg är oemotståndlig – en träffsäker imitatör och komiker. I enmansshowen Skamlöst bjuder han på en karikatyrkavalkad av kända personer där han synar såväl deras offentliga som privata roller i sömmarna. Vad finns kvar bakom masken då strålkastaren slocknar?

Av och med: Christoffer Strandberg

Biljetter 18/12 €

Boka biljetter via Viirus 09-440224 eller via lippu.fi

Biljetter till föreställningar som inte är på Viirus bokas via arrangören, viagra om inte annat nämns.

“Strandberg är inte bara en skicklig imitatör han har också blick, doctor hjärta och alldeles sällsynt stark scennärvaro.” Christel Pettersson, YLE/ Kulturtimmen

“…så fruktansvärt rolig” Isabella Rothberg, Hbl

” Skrattsalvorna under och bravoropen efter hans prestationer i föreställningen Skamlöst i fredags var helt på sin plats.” Egil Green, Borgåbladet

Trailer:

Det är fem minuter kvar till föreställning. Jag gör en sista runda, kontrollerar handväskan och att den röda peruken är kammad. Är mikrofonen säkert på, elcigaretten i bröstfickan, ridån jämn och alla glasögon putsade och där de skall? Ja, allt är i sin ordning. Viktigast är att jag är uppvärmd, att alla muskler är redo att transformera min kropp och röst till så väl Jörn Donner som Tarja Halonen och många fler. Ja, jag är redo. Jag ger klartecken och teknikern sänker belysningen. Ur högtalarna börjar musiken flöda, jag fyller champagneglaset till randen och drar samtidigt ett djupt andetag. Nu kör vi! Jag skjuter upp dörren till salen och bjuder in publiken till fest. Då ser jag plötsligt henne. Hon med stort H. Hon som funnits med på min repertoar i över 10 år, nämligen ingen mindre än President Tarja Halonen. Och nu har hon kommit för att se sig själv på scenen.

Sedan premiären i november har mycket hunnit hända. Att både Tarja Halonen och Jörn Donner, de riktiga alltså, sett föreställningen och med sitt skratt gett sitt godkännande är den största eloge jag som imitatör, skådespelare och komiker kan få. Dessutom har jag mött en varierande och bred publik på tiotals olika orter som alla gett mig ett överväldigande varmt och skrattsaligt mottagande. Med handen på hjärtat kan jag säga att Skamlöst i allra högsta grad är en hyllning till alla dem jag imiterar, men också till humorn, fantasin och framförallt förmågan och vikten av att kunna skratta åt sig själv. Skamlöst är en skamlös föreställning, en kabaré av kända karaktärer, inte elak, men fräck, intelligent och enkel. En salig blandning lokalt, globalt, aktuellt och nostalgiskt.

Att detta är en enmansshow innebär ändå inte att det är ensamt. Tvärtom. Ibland känns det som om det är trängsel både bakom och på scenen. Jag har ju sällskap av så väl presidenter, ministrar, kulturpersonligheter och schlagerdivor. Kom och gör oss sällskap!

Det har varit ett privilegium att skriva, regissera och spela Skamlöst på en så ärorik och levande teater som Viirus. Att mottagandet av publik och press varit överväldigande positivt och att salongerna är fulla gör mig obeskrivligt glad. Nu fortsätter turnén och det är en ära och mitt mål att sprida den glädjen. Den behövs! Om du inte hittar just din hemort i vår turnékalender skall du icke misströsta, Skamlöst är bara ett telefonsamtal ifrån dig. Vi har spelat så väl i ekande konserthallar som mysiga små stugor. Nu kör vi!

Skamlösa hälsningar, Christoffer Strandberg