Cowboy försvunnen

04.04-18.04

Cowboy försvunnen

GUEST: Cowboy försvunnen

Otto Sandqvist

Morgondimman på det tomma utedansgolvet. Daggen lägger sig över den sista dansaren. En vit westernhatt. Cowboy försvunnen.

Cowboy försvunnen behandlar bottenlös lust, utmattning, mani, depression, en viss gränslöshet och alienation i uppfattningen om jaget samt en kollektivt delad upplevelse av isolering och ensamhet.

Dessa sinnestillstånd är ofta väldigt kroppsliga och därför tar Cowboy försvunnen form i och kring kroppen. Föreställningen tematiserar en fysisk och affektiv upplevelse av att leva i ett senkapitalistiskt samhälle.

I Cowboy försvunnen delas banala, underliga och alltför detaljerade fantasier om underkastelse, lust och flykt på ett dansgolv – bland dansande kroppar. 

Text & regi Otto Sandqvist

Skådespelare Emilia Jansson, Ole Øwre, Tom Rejström

Kostymdesign Hanne Jurmu
Ljusdesign Luca Sirviö
Ljuddesign Tom Lönnqvist

Producent Tom Rejström

Språk svenska och engelska
Åldersrekommendation från 15 år uppåt
Längd 90 minuter

Biljetter 25 / 15 €

Föreställningen har skapats med understöd av Centret för konstfrämjande, Svenska Kulturfonden, Konstsamfundet, Stiftelsen Tre Smeder

Tveklöst en av vårens toppföreställningar.

HBL

En fritt associerande fantasi som hela tiden verkar på väg mot någon sexuell upplösning – men gång på gång väjer av efter det oväntade.

Svenska Yle

Cowboy försvunnen kombinerar text, kropp och känsla fantasifullt, sinnligt och lekfullt. Föreställningen lyckas tematisera människans undertryckta begär och visa på det absurda i det vi föreställer oss som normalt, men utan att fördöma eller lägga fram ett visst budskap. 

Ny tid

Kalender

Pressbilder (Ilkka Saastamoinen)