Elina Pirinens Doves and Bloods har urpremiär på Viirus hösten 2024

Barnen tror att de är odödliga. De vuxna vet att de skall dö. Samma blodomlopp ger dem liv.

Elina Pirinen för på hösten samman åtta barn och åtta vuxna i det tvärkonstnärliga scenverket Doves and Bloods på Viirus. Föreställningen drivs av dansens och musikens kraft och utforskar det märkvärdiga, fyndiga och banala förvandlingslekarna i livet. Föreställningen är en samproduktion med Libidian Wonders

Vore inte livet härligare om vi fick leva ut vår ålders hela spektrum?

Doves and Bloods är en generationsöverskridande metamorfos som tar formen av ett ljuvt landskap som resonerar av musik och dans, psykoanalysens lustigheter och vildhästarnas Appassionata.

Arbetsgruppen skapar tillsammans med de uppträdande konstnärerna och barnmusikerna två rituella fabler som förvandlar Stora salen på Viirus till en virvel av fantasmer fyllda av vidunderliga alter egon, C- och F-dur, hav och tid, järn och kol, la dolce vita… 

Doves and Bloods utformas i process och nära samarbete med kompositören och ljuddesignern Ville Kabrell, dramaturgen och kostymkostnären Heidi Väätänen samt rum- och ljusdesignern Mateus Manninen.

På scenen som medskapare står en unik ensemble som består av barn från Kottby musikinstituts blåsorkester, freelance konstnärerna Simone Benini, Karolina Ginman, Leena Nordberg, och Tom Rejström samt Viirus ensemble Maria Ahlroth, Iida Kuningas, Oskar Pöysti och Jessica Raita.