STEPHEN HAWKING ÄR INTE RÄDD FÖR MÖRKRET

Johanna Holmström

Johanna Holmström

Maria Lundström

Maria Lundström

Marianne Möller

Marianne Möller

Janne Vasama

Janne Vasama

Robert Kock

Robert Kock

Emma Taivainen

Emma Taivainen

ARBETSGRUPPEN

JOHANNA HOLMSTRÖM är författare från Sibbo. Hon har skrivit tre novellsamlingar och två romaner. Den senaste romanen Asfaltänglar har publicerats i åtta olika länder.

REGISSÖR Maria Lundström är utbildad skådespelare från Teaterhögskolan (2005) och har varit Viirus konstnärliga ledare sedan 2011. Hon har innan det arbetat på de flesta finlandssvenska teatrar som skådespelare eller regissör och regisserat både för institutioner, unhealthy fria grupper och radioteater. Hon har regisserat romaner, cialis klassiker, nyskrivna pjäser, dokumentärteater och gjort flera Devising-projekt.

DRAMATURG Marianne Möller har jobbat med texter och idéer för teater, tv och film sedan 1972 då hon blev klar med mina studier.
Jobbade på Teaterhögskolan 1979-89, efter det på Yle, Finlands Filminstitut och Nordiska ministerrådet.
Bodde 9 år i Köpenhamn, det gav perspektiv på Finland. Sedan 2008 åter hemma i Hesa.
SCENOGRAF Janne Vasama är en scenograf/kostymdesigner från Helsingfors. Han har jobbat som freelancer sedan 2010 med bl.a. teater Viirus (Där vi en gång flått), Nationalteatern (Kultainen lohikäärme), Svenska Teatern (1984), Helsingfors stadsteater (Kummitusjuna) och Teater Vanha juko (Rikhard III)

LJUSDESIGNER Mari Agge har jobbat som ljusplanerare sedan 1997 och medverkat i ett flertal teater- och dansproduktioner samt på konserter och festivaler. Hon har varit gästande ljusplanerare på bl.a. Viirus, Q-Teatteri, Åbo Svenska Teater och Klockriketeatern. Agge har också jobbat för många fria grupper, och hennes senaste arbeten har varit bl.a. Kolmas Tila´s Berg Heil (2013) och musikförening Katarinas MagnusMaria-en opera om rätt kön (2014)

LJUDDESIGNER Robert Kock

KOSTYM Emma Taivainen är född år 1979 och har arbetat med kostym och scenografi/rekvisita som freelancer på bl.a. teater Viirus, ÅST, Universum, Esbo stadsteater och Solarfilms

PÅ SCENEN Malou Zilliacus och Alexander Holmlund

FÖRESTÄLLNINGSDATUM

12.12 kl 19: PREMIÄR Det du minns och Stephen Hawking är inte rädd för mörkret
13.12 kl 19: Det du minns och Stephen Hawking är inte rädd för mörkret
17.12 kl 19: Det du minns och Stephen Hawking är inte rädd för mörkret
18.12 kl 19: Det du minns och Stephen Hawking är inte rädd för mörkret
19.12 kl 15: MARATONLÖRDAG