Så sant!

Kuva: Otto Donner

Maaliskuussa 2019 Teater Viiruksessa sai ensi-iltansa kiertue-esitys Så sant! Kyseessä on monimediallinen luokkahuone-esitys, joka houkuttelee oppilaita miettimään erilaisia teemoja median ja uutisten ympärillä. Syksyn aikana Så sant! kiertää kouluissa ympäri maan. Suosittelemme esitystä luokka-asteille 4-7. Esitys on ruotsinkielinen ja se on suunniteltu sopimaan erilaisiin luokkahuoneisiin ja opetustiloihin.

Så sant! tuo oppilaille teatterin elämyksellisin keinoin näkemyksen siitä, kuinka uutisia ja muita virallisia tiedotteita tuotetaan ja levitetään ja missä tarkoituksessa. Lähestymistapa on humoristinen ja interaktiivinen. Näyttelijät sekoittavat tuoreella tavalla mediamaailmasta ja internetistä tuttuja formaatteja. Oppilaat asetetaan erilaisiin tilanteisiin, jossa heidän tulee arvioida mitkä uutiset ovat totta ja mitkä perustuvat tunteeseen tai mielipiteeseen. Så sant! nostaa esille kysymyksiä siitä, millainen on piilomainos, miten tulkita uutiskuvia tai onko esimerkiksi julkisen palvelujen mediayhtiö aina luotettava. Entä mitä nuoren pitäisi ottaa huomioon, ennen kuin hän julkaisee tai jakaa jotain internetissä? Millä periaatteilla toimii Wikipedia tai mitä hakkeri oikein tekee?

Så sant! on näyttelijän Elisa Makarevitchin kirjoittama. Hänellä on tausta myös toimittajana journalistina. Makarevich ohjaa esityksen ja hänen kanssaan luokkahuoneen ottaa haltuun näyttelijäkollega Ole Øwre.

Käsikirjoitus ja ohjaus Elisa Makarevitch
Näyttelijät Elisa Makarevitch, Ole Øwre
Maskeeraus, puvustus Annika Saloranta
Konsultointi Christoffer Strandberg
Tekninen vastaava Atte Pukero
Videosuunnittelija Herman Karlsson
Tuottaja Veronica Aspelin

Esityksen kesto 60 minuuttia.

Varaukset ja lisätiedustelut Robin Reuter, [email protected]

LEHDISTÖKUVAT

Så sant! – en snabbkurs i viralt självförsvar
Kuvassa: Ole Øwre ja Elisa Makarevitch
Kuva: Annika Saloranta

Så sant! – en snabbkurs i viralt självförsvar
Kuvassa: Ole Øwre ja Elisa Makarevitch
Kuva: Annika Saloranta