Premiären av Familjen Bra på Viirus spelas endast för en familj – ingen annan i publiken!

Tävlingsregler:

Tävlingen utförs på teater Viirus Facebook och Instagram-sidor. För att delta i utlottningen ska du dela en bild och/eller en kort presentation av din familj under tävlingsuppdateringen på Facebook (länkad) eller på Instagram under hashtaggen #FamiljenBra. Vinnaren lottas ut den 11 september 2020 av Viirus personal. Vinnaren kontaktas personligen via Facebook/Instagram.

Genom att delta i tävlingen godkänner du att bild och filmmaterial som samlas före, efter och under premiärkvällen används av teatern i marknadsföringssyfte på sina some-kanaler.

Priset är fribiljetter till premiären av Familjen Bra för vinnaren och hens familj.

Pressmeddelande: Premiären av Familjen Bra på Viirus spelas endast för en familj – ingen annan i publiken!

Det blir inga gäster under premiären för Familjen Bra på teater Viirus den 18 september. Inte ens arbetsgruppen eller Viirus personal får se premiären för den delen. Istället visas premiären endast för en familj som lottas ut i en öppen tävling som Viirus ordnar på sin Facebook-sida.

Eftersom föreställningen granskar familjeliv och relationer vill teatern ge en riktig familj chansen att på ett enastående sätt följa föreställningen och genom denna gemensamma upplevelse syna sin egen familjerelation.

– Det här är vårt sätt att hedra och lyfta upp familjen, vad det än betyder. De enda som kommer att vara på plats i salen är de två familjerna – en på scen och en i publiken, vilket skapar en ovanligt personlig dialog säger Jussi Sorjanen, konstnärlig ledare på Viirus och regissör av Familjen Bra.

Att genomföra detta experiment är delvis också möjligt på grund av de undantagstillstånd som samhället och teaterbranschen lever i just nu.

– Att ingenting riktigt är som det brukar på teatern gav möjligheten att prova på något som annars vore otänkbart. Att se en föreställning med bara sin familj, de nära och kära som man annars kanske tränger sig på soffan med för att se en film, är säkert en väldigt stark och intim upplevelse säger Sorjanen. – Vi får väl fråga familjen hur det kändes efter föreställningen, fortsätter Sorjanen.

Familjen väljs genom lott mellan de familjer som delat en bild och/eller en presentation av sin familj på Viirus Facebook-sida före den 11 september, då vinnarfamiljen dras. Viirus låter publiken definiera vad familj betyder för dem, men påminner att Familjen Bra inte rekommenderas för unga under 15 år.

Joakim Pirinens pjäs Familjen Bra är höstens huvudproduktion på teater Viirus. Pjäsen är en en tankeväckande parodi på det perfekta livet kryddad med absurd och hejdlös humor. Det som gör pjäsen unik i sitt slag är att den inte innehåller en enda konflikt. I Viirus uppsättning av pjäsen lever Familjen Bra i en underjordisk bunker.

Familjen Bra är höstens huvudproduktion på Viirus och har premiär den 18.9.2020. Föreställningen spelar fram till 20.11.2020. Familjen Bra spelas också på finska under hösten på KOM-teatteri under namnet Meidän perhe.

Teatern prioriterar säkerhet högt under den rådande pandemin och gör sitt allt för att hindra smittspridning i teaterns utrymmen. Du kan läsa mera om teaterns coronaåtgärder på Viirus hemsida:

https://www.viirus.fi/coronaatgarder-for-hosten-2020/