PLAY – Memories for Life

”Den anonyma scenmiljön bidrar till en känsla av att Memories for Life egentligen skulle kunna utspelas var som helst och handla om vem som helst. Frågor utan svar om livets absurditet ger pjäsen en vagt kafkaaktig stämning och klockan som hörs ticka i bakgrunden blir en påminnelse om att vars och ens tid är begränsad.”
– Anna von Bonsdorff, NyTid, 2014

Memories for Life skapades som ett internationellt samarbetsprojekt som fick sin urpremiär i Sankt Petersburg år 2014. Föreställningen återvände Viirus på publikens begäran år 2016 och visas i digitalform i en veckas tid på Viirus PLAY från och med 8 maj 2020.

Vi visar Memories for Life på Viirus PLAY i en veckas tid från och med den 8 maj 2020 klockan 19.00.

Du kan köpa stödbiljetter till föreställningen här, vilket hjälper oss att hålla upp vår verksamhet och återvända till scenen när epidemin är över. Du kan köpa en eller flera biljetter för 2€, 5€, 10€, 20€. Du får en biljett per e-post, men denna behövs inte för att se själva föreställningen.

En Facebook-diskussion ordnas klockan 18.30 på Viirus Facebook-sida.

Om föreställningen:

Memories for Life är en föreställning om de historier vi berättar för att definiera oss själva. Vad händer när de historierna rasar? Memories for Life är en berättelse om mänskligt resande genom tiden, sett från olika perspektiv.

Sju personer återupplever sina livsresor och försöker berätta sina historier i ett landskap där minnen, verklighet och drömmar väger lika. Varifrån kommer vi? Hur påverkas vi att det förflutna, och vart är vi på väg? Memories for Life inspireras både av Homeros Odyssén och av hur världen ser ut idag. På scenen uppför sju unga europeiska skådespelare en fysisk och flerspråkig föreställning regisserad av Viirus konstnärliga ledare Maria Lundström.

Koncept och regi Maria Lundström (FIN)
Koreografi Lenka Vagnerovà (CZE)
Dramaturg Christoffer Mellgren (FIN)
Kompositör Robert Kock (FIN)
Visuell design Viviana Rella (ITA)
Kostymdesign Tyra Therman (FIN)
Ljusdesign Andrea Violato (ITA)
Producent Matilda Sundström (FIN)
Teknik Nicke von Weissenberg (FIN)
Ljuddesign & teknik Björn Karlsson (SWE)

På scenen
Maria Ahlroth (FIN), Viktor Idman (FIN), Tilde Knudsen (DEN), Maria Lundström (FIN), Radoslav Piovarci (SVK), Oskar Pöysti (FIN) och Jessica Raita (FIN).