Open call


Viirus muutti syksyllä 2017 Helsingin Jätkäsaareen, vastarakennettuun teatteritaloon. Viiruksen uudet tilat osoitteessa Välimerenkatu 14 koostuvat Suuresta salista, Studio 1stä,
katutason Galleriet -tilasta, Harjoitussalista, sekä ulkotiloissa sijaitsevasta amfiteatterista. Oman toimintansa ohella Viirus vuokraa tilojaan erilaisille taiteen alan toimijoille vierailuesityksiin, harjoituksiin ja muihin tapahtumiin.

VIIRUS GUEST: Open call 2020-2021

Uusien tilojen myötä teatteri on käynnistänyt kuratoidun Viirus GUEST-vierailuohjelmiston, jonka Open call -haku tapahtuu kaksi kertaa vuodessa. Kaikki vierailut ovat vuokrapohjaisia. Tämä tarkoittaa sitä, että vierailija maksaa kohtuullisen tilavuokran, ja saa lipputulot kokonaisuudessaan.  Pyrimme vastaamaan kaikkiin hakemuksiin 2 kuukauden kuluessa hakuajan päättymisestä. Ohjelmistovalinnoista päättää Viiruksen taiteellinen kollektiivi yhdessä ohjelmatuottajan kanssa.

Kuratoidun GUEST-ohjelmiston ohella Viiruksesta voi vuokrata tiloja ympäri vuoden harjoituksiin, työpajoihin, seminaareihin, elokuvakuvauksiin, konsertteihin, keskustelutilaisuuksiin ja muihin tapahtumiin. Lisätietoja, hinnastoa ja saatavuutta voi tiedustella ohjelmatuottaja Mirkka Maikolalta (+358 505437841, [email protected]).

Vierailuesitysten haku

Haemme Viirus GUEST-ohjelmistoon taiteellisesti korkeatasoisia ja ammattimaisia tuotantoja. Vierailuesitysten lisäksi vastaanotamme mielellämme myös ohjelma-aloitteita ja muita innostavia ideoita. Projektit voivat olla kestoltaan lyhytaikaisia (esim. muutamia tunteja tai päiviä) tai pitkäaikaisia (yhdestä viikosta useaan kuukauteen). Valinnassa painotamme erityisesti seuraavanlaisia tekijöitä:
Esitystaiteen konventioita uudistava tuotanto tai uusi, kiinnostava ja yllättävä avaus
Kantaesitys, Suomen ensi-ilta tai Helsingin ensi-ilta
Kielellinen ja kulttuurinen monimuotoisuus ja/tai tasa-arvoisuus
Ajankohtaisuus ja/tai yhteiskunnallisesti tärkeä tematiikka
Teatteri- ja muiden tilojen uusi ja innovatiivinen käyttö
Alueen asukkaita aktivoiva esitys tai esitysprosessi

Seuraava hakuaika on syyskussa 2019. Lomake avautuu syyskuun alussa. 

Hakemuksen tulisi sisältää lyhyt ja alustava projektikuvaus, tieto työryhmän koostumuksesta, lisätietoja niin teknisistä kuin muista tarpeista (esim. istumapaikkojen määrä salissa), sekä toivottu vuokrausajankohta. Hakemukseen voi liittää myös muuta tietoa, joka auttaa Viirusta hahmottamaan minkälaisesta projektista on kyse. Valmiista tuotannoista pyydämme lähettämään tallenteen.

Tiedustelut avoimeen hakuun ja tilojen teknisiin yksityiskohtiin liittyen ohjelmatuottajalta: +358 505437841 (toimistoaikoina), [email protected]

Tilojen lisäinfo

Suuri sali: 350 m2, leveys 15,7m, pituus 19,8m, ripustuskorkeus 5,2m. Black box-tyylinen teatterisali, podesta-katsomossa on maksimissaan noin 150 istumapaikkaa ja salin yleisökapasiteetti ilman katsomoa noin 300 seisomapaikkaa. Pakettiauto (korkeus maksimissaan 2,7m) ajettavissa takanäyttämön läheisyyteen. Erilaista tekniikkaa on saatavilla sopimuksen mukaan (mm. perinteiset teatteriheittimet, liikkuvia ja staattisia led-heittimiä, äänentoistolaitteisto).

Studio 1: 58 m2, leveys 5,8m, pituus 10m, ripustuskorkeus 2,9m. Perinteiset teatteriheittimet, perusäänentoisto (left-right), katossa noin 1x1m grid, ripustus 100kg/m2. Yleisökapasiteetti maksimissaan 30 istumapaikkaa. Tilassa myös lukittavaa kaappitilaa.

Harjoitussali: 57 m2, leveys 6m, pituus 7m (vapaa lattiatila), korkeus 2,7m. Keittiönurkkaus käytettävissä. Tila ei sovellu esityksiin.

Galleriet: 115 m2. Aula- ja galleriatila, jossa suuret ikkunat Välimerenkadun suuntaan. Sopii erityisen hyvin konserttien, klubien, performanssien, seminaarien ja muiden kevytrakenteisten tapahtumien järjestämiseen. Tekniikka sovittavissa erikseen. Kalusteet täysin muunneltavissa. Yleisökapasiteetti istuma- ja seisomapaikkoineen yhteensä 80. Tilaan saatavilla myös satelliittibaari ja anniskelu.

Amfiteatteri: puolikaaren muodossa oleva ulkonäyttämö, lava 16 m2, katsomo 100 m2, yleisökapasiteetti maksimissaan 100 istumapaikkaa. Tilassa ei ole kiinteätä tekniikkaa.

Teatteri sijaitsee loistavien kulkuyhteyksien varrella. Raitiovaunu 9:n pysäkki on aivan talon edessä ja linjojen 8, 6T ja 7 pysäkit ovat noin 300 metrin etäisyydellä. Ruoholahden metroasema on viiden minuutin kävelymatkan päässä.