Nella Turkki & Marje Hirvonen: FEST

Kuva: FEST

FEST – tanssiteos ja juhla kotimaan utopiasta!

Nykytanssiteos FEST tutkii ihmisen haavoittuvuutta suhteessa kotimaahan. Tanssitaiteilijat Marje Hirvonen ja Nella Turkki yhdistävät koreografiassaan kehollista kokemustaan suhteessa traditioon ja isänmaahan, ja etenkin siihen, mitä jää, kun isät eivät puhu: “Olemme kokoontuneet tähän, tänään juhlimaan ihmisyyttä ja sen haavoittuvuutta. Juhlimaan kotimaata, joka ei kuulu kenellekään. Joka on utopia, ajaton ja paikaton. Kotimaa, joka on jatkuvassa muutoksessa. – joka ei ole sidottu aikaan eikä paikkaan. “

Tämänhetkisessä maailmassa, jossa nationalismi nostaa päätään negatiivisessa, poiskäännyttävässä mielessä, FEST korostaa kotimaahan liittyvää avoimuutta, yhteisöllisyyttä ja nostalgista romantiikkaakin. FEST – juhlat leikittelee tilaisuuden ja performanssin välimaastolla.

Saksassa ensi-iltansa saanut FEST herätti runsaasti keskustelua aiheesta kansainvälisellä Tanz.tausch-festivaalilla. Nyt esitys tuodaan Suomeen. Tanssiesitys jatkuu yhteisenä illanviettona, jossa esityksen herättämiä tunteita puretaan keskustelun ja yhteisen juhlan aikana. Iltaa vauhdittaa myös yllätysbändi!

Tervetuloa luomaan yhteistä juhlaa!

Esitys toteutetaan suomeksi ja englanniksi ja tapahtuman järjestämisessä on huomioitu esteettömyys.

Kesto Koko illan kesto 3 h, esitys 50min
Esitys Viiruksessa 27.4.2019 klo 20:00-23:00
Liput 20€ / 15€

Tietoa tekijöistä
Nella Turkki on tanssi- ja teatterintekijä, joka on toiminut esiintyjänä ja ohjaajana lukuisissa kansainvälisissä yhteistöissä. Nella on opiskellut nykytanssia yliopistoissa Kölnissä ja Itävallassa sekä nukketeatteria Suomen Turussa. Hirvonen valmistui tanssitaiteilijaksi Kölnin musiikki- ja tanssikorkeakoulusta. Heti valmistuttuaan hän aloitti myös omien töidensä luomisen, pääasiassa Keski-Euroopassa.

Turkki ja Hirvonen aloittivat yhteistyönsä Kölnissä ja löysivät nopeasti yhteisen lähtökohdan; juuret suomalaisuudessa sekä “kotimaahan” liittyvät kysymykset tänä päivänä. Ensimmäinen FEST luotiin Kölnissä – esityksestä muodostui juhlat, joissa useat yllätysesiintyjät, live-musiikki ja yhteisöllisyys tekivät illasta ainutlaatuisen.