KYCKLINGRÄTTEGÅNGEN

Johanna Koljonen

Johanna Koljonen

Fredrik Lundqvist

Fredrik Lundqvist

Janne Vasama

Janne Vasama

Robert Kock

Robert Kock

Emma Taivainen

Emma Taivainen

ARBETSGRUPPEN

JOHANNA KOLJONEN är författare, generic kritiker och programledare uppvuxen i Helsingfors och verksam i Sverige. Hon är en av grundarna av Rundfunk Media AB, hospital som gör uppmärksammade kultur- och samhällsprogram för public service. Tillsammans med Andreas Ekström skrev hon boken Främling om
Carola Häggkvist. För serietecknaren Nina von Rüdiger skriver hon manus till mangaserien Oblivion High. Hon är en internationell auktoritet på progressiva nordiska liverollspel (Nordic larp) och arbetar också med design av trans media, see spel och upplevelser.
År 2011 mottog hon tillsammans Sofia Mirjamsdotter Stora Journalistpriset för mediainitiativet #prataomdet.

REGISSÖR Fredrik Lundqvist arbetar just nu på Turteatern där han regisserar gästspelet Billy Bloom- Ensam som gud, en monolog-föreställning baserad på klubblegenden James St. James, till stor del självbiografiska och prisbelönta, roman Freak Show med urpremiär den 16 oktober. Tidigare i år har han arbetat med ett konstnärligt forskningsprojekt titulerat Tänk på avståndet på Unga Tur samt regisserat Fågelvägen till Vintergatan på Regionteater Väst. Lundqvist gick ut Skådespelarprogrammet på Stockholms Dramatiska Högskola 2011 och arbetade därefter i drygt två år som skådespelare på Unga Klara i Stockholm och därefter på Regionteater Väst. Förutom detta sitter han i styrelsen för Unga Tur där han också var konstnärlig ledare 2008-2010. Han har där regisserat bl.a. Vad är det för fel på Orestien (2014), Mästaren och Margarita (2014), Krig på 4e våningen (2008) och Roten ur Norén (2007).

DRAMATURG Paul Olin

SCENOGRAF Janne Vasama är en scenograf/kostymdesigner från Helsingfors. Han har jobbat som freelancer sedan 2010 med bl.a. teater Viirus (Där vi en gång flått), Nationalteatern (Kultainen lohikäärme), Svenska Teatern (1984), Helsingfors stadsteater (Kummitusjuna) och Teater Vanha Juko (Rikhard III)

LJUSDESIGNER Mari Agge har jobbat som ljusplanerare sedan 1997 och medverkat i ett flertal teater- och dansproduktioner samt på konserter och festivaler. Hon har varit gästande ljusplanerare på bl.a. Viirus, Q-Teatteri, Åbo Svenska Teater och Klockriketeatern. Mari har också jobbat för många fria grupper, och hennes senaste arbeten har varit bl.a. Kolmas Tila´s Berg Heil (2013) och musikförening Katarinas MagnusMaria-en opera om rätt kön (2014)

LJUDDESIGNER Robert Kock

KOSTYM Emma Taivainen är född år 1979 och har arbetat med kostym och scenografi/rekvisita som freelancer på bl.a. teater Viirus, ÅST, Universum, Esbo stadsteater och Solarfilms

PÅ SCENEN Klara Wenner, Edith Holmström, Alexander Wendelin och Martin Bahne

FÖRESTÄLLNINGSDATUM

10.12 kl 19: PREMIÄR Vision och Kycklingrättegången
11.12 kl 19: Vision och Kycklingrättegången
15.12 kl 19 Vision och Kycklingrättegången
16.12 kl 19: Vision och Kycklingrättegången
19.12 kl 15: MARATONLÖRDAG