Kertomuksia 1-2-3-4

Berättelser 1-2-3-4 turnerar nu både på svenska och finska (Kertomuksia 1-2-3-4)!

Foto: Janne Vasama

Iscensättningen är helt enkelt underbar, full av överraskningar och snilleblixtar. Pöysti har skapat en fungerande helhet av de roliga berättelserna, och Kock och Hulkkonen är verkligt utmärkta i sina roller – Kock i fler än en dessutom. Energiska och med livligt minspel och fysiskt uttryck som sig bör.
– HBL 10.4.2018

Texten både underhåller och manar till eftertanke, den skildrar världen från ett barns perspektiv där allting är möjligt. Meri Anna Hulkkonen är fantastisk i rollen som Josette, både rösten och kroppsspråket är så naturligt barnsliga utan att vara tillgjorda. Robert Kock igen gör alla andra roller allt från hund till pappa till hembiträdet, som liksom alla andra i Josettes värld heter Jaqcueline.
– VN 26.4.2018

 

Josette knackar varje morgon på sina föräldrars sovrumsdörr. Men hennes föräldrar vill oftast bara sova tycker hon. Kvällen innan har de kanske gått på teater, kanske på restaurang, kanske har de till och med ätit surkål. Men om mamma och pappa vill sova, kan man ju underhålla sig själv! Josette och hennes hund börjar berätta märkvärdiga historier för varandra. De flyger till månen, de spelar musik, plötsligt börjar det kanske växa blommor överallt.

Kertomuksia 1-2-3-4 är en upplevelse full av infall, musik och magi. Vi leker med dockor och med varandra, vi berättar för oss själva och tillsammans. För en delad fantasi är dubbel glädje.

TRAILER

Text Eugène Ionesco
Översättning Meri Anna Hulkkonen
Regi, dramatisering
Oskar Pöysti
På scenen Robert Kock, Meri Anna Hulkkonen
Scenografi, kostym, ljus, foto Janne Vasama
Ljudplanering Kristian Ekholm
Musik Robert Kock
Turnétekniker Noora Pietilä

Föreställningen riktar sig till barn i åldern 3-7 år.
Längd ca 50 min, språk finska. Även möjlighet att beställa föreställningen på svenska

KERTOMUKSIA 1-2-3-4 PÅ VIIRUS (PÅ FINSKA)
25.1 kl. 14:00 / 26.1 kl. 11:00 & 14:00 / 28.3 kl. 11:00 & 14:00 

Intervjuer
Internationella barnboksdagen 2.4.2019
Berättelser 1-2-3-4 på turné

Turnébokningar 
[email protected] / 09 440 224

I samarbete med Ensemble Bulleribock

 

Ensemble Bulleribock är en fri teatergrupp, grundad i 2010, vars verksamhet och produktioner grundar sig på en fördomsfri påhittighet, glättighet i vardagliga ting och ett barnsligt sinne.  Bulleribock anser att teater för barn är minst lika viktig som teater för vuxna och att bägge bör göras på samma konstnärliga villkor. Efter de senaste barnteatersuccéer LORANGA, MASARIN OCH DARTANJANG och LILLA ANNA OCH LÅNGA FARBRORN tar ensemblen itu med en ännu absurdare fantasilek. Ionescos berättelser 1,2,3,4 är en hommage till fantasi. 

Pressbilder