Inter-floral Mint Box

Kuva: Kristian Palmu

Inter-floral Mint Box
– To help understand the inter-floral communication

Inter-floral Mint Box on pastellisävyin hohtava mätäs. Se on kokemuksellinen installaatioesitys ja eräänlainen mintun värinen installaationuppu, johon osallistujat saavat astua sisälle. Teosmaailma rakentuu mintunvihreän värin, kasvikommunikaation ja installaatiolaatikon synnyttämistä merkitysyhteyksistä.

”Vihreä sokeus” on termi, jolla tarkoitetaan kasvikunnan kulttuurista unohtamista. Ilmiötä, jossa ihmiselämän mahdollistavat yhteyttävät kasvit, näyttäytyvät toimintamme taustana: paitaprintteinä ja rikkaruohoina. Inter-floral Mint Box tutkii tätä ilmiötä mintunvihreän metaforana, avoimen ambivalentisti mustasta teatterilaatikosta käsin. Mintunvihreä on sekä pastillirasiamuovihelvetin synteettisyys, reikäkarvejäkälän viimeinen aamu ja meren ikuisuus. Minttu on nostalginen, melankolinen, ihana, himottava.

Mikä on mintunvihreä väri ja millaisia mielleyhtymiä se kantaa? Entä mitä jos olisin vihreälihainen soluparvi? Miten kommunikoisin ja minkä kaiken kanssa? Millaisia merkityksiä laatikko kantaa?

Esitys kurottuu laatikostaan kohti metsiä ja niittyjä kokemuksellisen esitystaiteen keinoin.

Inter-floral Mint Box on mielinen maisema, botaninen harjoite, musta leikki, värimeditaatio ja optinen harha. Teos herkistyy värisävyille kuin mehiläinen, ja etsii minttua mettä.

Teoksessa liikutaan Mint Box -installaation sisällä ja ympärillä. Osallistuja on teoksessa moniaistinen kokija. Esityksessä kuunnellaan, katsellaan ja kuvitellaan. Osallistujat sujahtavat mintunvihreään pukemalla päälleen osallistumisvaatteet.

Esitys on esteetön ja noudattaa turvallisemman tilan periaatteita. Esityksestä on mahdollista astua sivuun tai poistua koko sen keston ajan.

Työryhmä Laura Marleena Halonen, Tom Lönnqvist, Marjut Maristo, Kristian Palmu
Dramaturginen apu Henriikka Himma
Tuottaja Riikka Thitz

Residenssit Sõltumatu Tantsu Lava (EE), Annantalo (FI)  
Tukijat Ida Aalberg -säätiö, Koneen säätiö, Suomen kulttuurirahaston Uudenmaan rahasto, Taiteen edistämiskeskus, URB-festivaali

ESITYKSET VIIRUKSESSA 7.-15.12.2019

Kesto 1,5-2 tuntia (tarkentuu myöhemmin)
Kielet suomi, englanti, ruotsi, saksa, 🌱
Liput 20/15 €

Liput tulevat myyntiin syksyllä 2019.