Inter-floral Mint Box

Foto: Kristian Palmu

Inter-floral Mint Box
– To help understand the inter-floral communication

Inter-floralitet betyder kroppslig kontakt, långsamhet, att smälta samman och att fördjupa sig i omgivningen. Inter-Floral Mint Box är en samtidsföreställning och installation som inspirerats av termen och vars tema är färg: mintgrönt. Föreställningen äger rum i installationen, i Mint Box-kuben, som är byggd genom en kombination av olika material och ljus och är genomgående mintgrön. Mint Box är en “grön komposition” en konstnärlig tolkning av skogen i teaterutrymmet.

Inter-Floral Mint Box består av audiovisuella händelser och föreställningsliknande delar, såsom artisternas mintgröna textutdrag och interaktiva uppgifter. Föreställningen rör sig i gränslandet mellan bildkonst, installation och scenkonst. En paus från det egna jaget och separationen från de övriga. Med hjälp av deltagardräkterna, genom att smälta samman med omgivningen är det möjligt att för en stund glömma den egna identiteten och och vara ett, för en stund.

Arbetsgrupp Laura Marleena Halonen, Tom Lönnqvist, Marjut Maristo, Kristian Palmu
Dramaturgiassistent Henriikka Himma
Producent Riikka Thitz

Residenser Sõltumatu Tantsu Lava (EE), Annantalo (FI)  
Understöd Ida Aalberg -säätiö, Koneen säätiö, Suomen kulttuurirahaston Uudenmaan rahasto, Taiteen edistämiskeskus, URB-festivaali

FÖRESTÄLLNINGAR PÅ VIIRUS 
7.12 kl. 19 premiär
9.12 kl. 19
10.12 kl. 19
11.12 kl. 19
12.12 kl. 19
13.12 kl. 19
14.12 kl. 14
15.12 kl. 14

Längd 1,5-2 h 
Språk finska, engelska, svenska, tyska, 🌱
Biljetter 20/15 €