Gå ut och var glad din jävel – en rolig show om att må skit

Jag är 28 år när jag åker på mitt livs resa till Bali.

Jag ska hitta mig själv. Kanske till och med tatuera en svala nere vid fotknölen. Så blir det inte. Alls.

Istället hamnar i min mammas kökssoffa. Sjuk, svag, deprimerad och ångestfylld.

Därifrån planerar jag mitt självmord. Sedan famlar jag i mörkret, vägen kantas av sjukhus och desperation.

Det låter väl varken showigt eller roligt, kanske du tänker – men där har du fel.

”Gå ut och var glad din jävel” är precis som underrubriken berättar: en rolig show om att må skit.

Det tragikomiska i att bygga upp en karriär som journalist, samla ihop allt mod – hoppa ur hamsterhjulet och krascha på psyket efter att ha bokat en resa för att hitta sig själv i Sydostasien.

Showen handlar också om att hångla med en tomat. Jag beskriver hur det är att träffa en väldigt plastikopererad kvinna som kan det här med att stärka auror. Om att dricka vatten ur en plastkopp i ett väntrum på en psykiatrisk mottagning. Om att drömma om att äta munkar till sin sista måltid. Om att vara människa och må dåligt. Om att vara människa och må bra. Om att våga känna och prata om vad man känner.
Inte för att skryta men… den här showen har allt.

Föreställningen har gått för utsålda hus i Mariehamn och Stockholm och nu är vi på turné i Finland. Helsingfors och Teater Viirus är vårt sista stopp för den här gången.

MERA OM FÖRESTÄLLNINGEN I SVERIGES TV4

REGI Johan Karrento, filmare & regissör. ”Att sminka en gris”, ”God hates Finland”.
PRODUCENT Mysan Sundqvist, projektledare, verksamhetsledare. Food’n’joy, Ung resurs/Boost.
MANUS OCH HUVUDROLL Zandra Lundberg, journalist & yogalärare med en bakgrund på Aftonbladet, som reporter, bloggare och krönikör. Därefter har hon bloggat och skrivit för en rad olika tidningar såsom Amelia, Solo, Wellness och Ålandstidningen. Det här är Zandras debut på scen.
RÖSTROLLER Johan Karrento, Petter Lobråten & Cina Lundberg (Zandras mamma)

På Viirus 23.2.2020
Språk Svenska
Längd 75 min (inkl. paus)
Biljetter 15 € (ordinarie) / 10 € (studerande, arbetslös)
Bokningar www.lippu.fi / [email protected] / 09 440 224