Coronaåtgärder på Teater Viirus – Tillsammans skapar vi en trygg teaterupplevelse!

Välkomna till teatern, vi har saknat dig!

Teater Viirus vill säkerställa en säker teaterupplevelse för sin publik. Vi följer de av THL givna rekommendationerna för publika evenemang samt Finlands Teater rf:s listade nationella riktlinjer för en trygg teaterupplevelse. Vi hoppas också att du som publik är med och hjälper oss att skapa en trygg teatervistelse för alla.

Framför allt
Om du känner dig sjuk, eller misstänker att du utsatts för coronasmitta, stanna hemma. Du får avgiftsfritt flytta ditt besök till en senare föreställning, eller byta biljetten till ett presentkort. Biljetten kan bytas ut ännu på föreställningsdagen genom att ringa till numret 09 440224 (vardagar 9-16 eller en timme innan föreställning)

Vi önskar att du läser igenom våra säkerhetsinstruktioner innan teaterbesöket.

Allmänt

Vi har minskat på vår publikkapacitet för alla evenemang (både Viirus och Viirus GUESTs repertoar):

  • Studio 1:s kapacitet är 10 platser (tidigare 30 platser)
  • Storas salens kapacitet är 45 platser (tidigare 150 platser)
  • Galleriets kapacitet är 15-25 platser (normalt 70)

Stolarna i teatersalen är placerade på skyddsavstånd.

Vår foajépersonal, samt de för föreställningen ansvariga teknikerna, använder FFP2-munskydd och vi kräver detta också av alla i publiken.

Vi desinficerar de allmänna utrymmena innan varje föreställning, under föreställningen och efter varje föreställning. Vi har ökat städningen av alla våra utrymmen.

Grafik på person som är sjuk

Munskydd

Vi har krav på att du använder FFP2-munskydd inomhus under ditt besök. Vi säljer munskydd på plats för 1 €. Lägg ett använt munskydd i sopkorgen. Vår personal använder munskydd under alla evenemang.

Att anlända till teatern och innan föreställning

Teaterns foajé öppnar en timme innan föreställningen börjar. Stora salens och Studio 1:ans dörrar öppnar femton minuter innan föreställningen börjar. Av säkerhetsskäl släpper vi inte in försenade gäster.

Desinficera händerna med handspriten som finns utställd i foajén. Tvätta dina händer under din vistelse, om så behövs. Vår foajé är rymlig, men se till att du håller 2 meters säkerhetsavstånd. Du kan också vänta utomhus. Eftersom garderoben av säkerhetsskäl är stängd så kan du antingen ta med sig ytterplaggen in i salen eller lämna dem i aulan på utmärkta ställen. Om du har med dig större väskor eller dylikt, hjälper vår personal dig med förvaring av dem.

Då du går in i och ut från salarna

Tänk på att hålla ett 2 meters säkerhetsavstånd då du köar till en föreställning, eller går därifrån. Vår personal dirigerar publiken till sina platser. Vi observerar placeringen av sällskap. Vänta på din tur. Vi fyller salen från den bortre ändan.

Sitt endast på din givna plats, och återvänd till samma plats efter eventuell paus. Undvik att röra eller flytta på stolar. Vid föreställningens slut eller paus går de som sitter närmast dörren ut först. Tänk på att hålla 2 meters avstånd mellan dig och de andra teaterbesökare.

Städning och handhygien

Teaterns allmänna utrymmen desinficeras innan varje föreställning, under föreställningen och efter varje föreställning.

Kom ihåg att hosta i armvecket eller i en näsduk, och lägg alltid en använd näsduk i sopkorgen. Tvätta händerna med tvål om så behövs. Handdesinfektion finns i foajén.

Biljetter

Köp din biljett på förhand från www.lippu.fi eller från någon av deras servicepunkter, för att undvika trängsel. Biljettpriset är det är det samma hos lippu.fi som hos oss. Om möjligt, använd närbetalning. Gruppbokningar kan göras genom att kontakta Viirus kommunikatör: elis.[email protected]

Då du köper en biljett hos oss eller på nätet sparar vi dina kontaktuppgifter. Aktuella kunduppgifter är viktiga om vi vill nå vår publik om så krävs. Korrekta kontaktuppgifter är också viktigt vid eventuell smittspårning, och därför måste vi vid varje föreställning be dig om dessa.

Textningsapparatur

Viirus huvudproduktioner textas på din telefon till finska, svenska och engelska med Thea-appen. Instruktioner för användandet av textning finns på vår hemsida och i vår foajé. Om du vill låna textningsapparatur, kontakta foajépersonalen. Vi desinficerar apparaturen innan och efter användning. 

Teaterbaren

Teaterbaren är öppen innan föreställning och under eventuell paus. Använd helst närbetalning. 

Programblad och tackande av skådespelarna

Om du vill tacka skådespelarna med en gåva eller träffa dem efter föreställningen, kom överens om saken med vår personal. Undvik kramar eller handslag, och bli inte kvar i Stora salen eller Studio 1:an efter föreställningen.

Välkommen tryggt på teater till oss!

Du kan bekanta dig med Finlands Teatrar guidlinje för publiksäkerhet här