Chelsea Hotel

Foto: Cata Portin

Teater Viirus har skapat en underhållande, förtjusande och musikaliskt högklassig liten konserthelhet som efter några föreställningar på Medelhavsgatan åker ut på turné. Showen passar i många olika slags lokaler och kommer garanterat att bli omtyckt av många.
– HBL 6.10.2018

CHELSEA HOTEL I EFTER NIO
Måndag 15.10.2018. 49:55 min in i programmet. 

CHELSEA HOTEL – TEASER

Chelsea Hotel är en konsertföreställning på svenska som består av mestadels nyöversatta sånger av flertalet välkända artister. I konserten medverkar skådespelarna och musikerna Niklas Häggblom, Emma Klingenberg och Robert Kock.

Konserten är en fängslande resa tillbaka till 60- och 70-talets New York och det mytomspunna konstnärstillhållet Chelsea Hotel. Bl.a. följande artisters musik ingår i konserten:
Joni Mitchell, Lou Reed, John Cale, Tom Waits, Jackson Browne, Leonard Cohen och Patti Smith.

Konserten fångar in de välbekanta sångernas olika stämningar men frigör sig samtidigt från originalen. De tre musikerna arrangerar om och gör egna tolkningar av låtarna som framförs på en mängd olika instrument. De utvalda sångernas musiklyrik är symboliskt laddad och sångerna vibrerande känsliga. I de nya översättningarna vill arbetsgruppen bevara ursprungslyrikens nyansrikedom men nu på svenska.

LÄS EN INTERVJU MED CHELSEA HOTEL

Föreställningar på Viirus 8.2.2019 kl. 20:00 – SLUTSÅLD!
Längd Ca 1h
Biljetter Normalpris 24 € / Pensionärer 18 € / Studerande & arbetslösa 12 €
Biljetter på lippu.fi och hos Viirus, [email protected] / 09 440 224
PÅ TURNÉ
Chelsea Hotel turnerar under våren 2019.
Se hela programkalendern här.

Beställ föreställningen av Viirus turnéproducent:
Veronica Aspelin ([email protected] / 050 4440 344). 

PRESSBILD