Chelsea Hotel

CHELSEA HOTEL ÄR TILLBAKA!

I april 2020 återvänder publikfavoriten Chelsea Hotel till Viirus repertoar! I konsertföreställningen syns den här gången Lidia Bäck istället för Emma Klingenberg, men innehållet förblir det samma. 

Intresseanmälningar tas emot redan nu: 
Veronica Aspelin, [email protected] / 050 4440 344 

Teater Viirus har skapat en underhållande, förtjusande och musikaliskt högklassig liten konserthelhet som efter några föreställningar på Medelhavsgatan åker ut på turné. Showen passar i många olika slags lokaler och kommer garanterat att bli omtyckt av många.
– HBL 6.10.2018

CHELSEA HOTEL I EFTER NIO
Måndag 15.10.2018. 49:55 min in i programmet. 

CHELSEA HOTEL – TEASER (MED EMMA KLINGENBERG)

Chelsea Hotel är en konsertföreställning på svenska som består av mestadels nyöversatta sånger av flertalet välkända artister. I konserten medverkar skådespelarna och musikerna Niklas HäggblomRobert Kock och Lidia Bäck. 

Konserten är en fängslande resa tillbaka till 60- och 70-talets New York och det mytomspunna konstnärstillhållet Chelsea Hotel. Bl.a. följande artisters musik ingår i konserten: Joni Mitchell, Lou Reed, John Cale, Tom Waits, Jackson Browne, Leonard Cohen och Patti Smith.

Konserten fångar in de välbekanta sångernas olika stämningar men frigör sig samtidigt från originalen. De tre musikerna arrangerar om och gör egna tolkningar av låtarna som framförs på en mängd olika instrument. De utvalda sångernas musiklyrik är symboliskt laddad och sångerna vibrerande känsliga. I de nya översättningarna vill arbetsgruppen bevara ursprungslyrikens nyansrikedom men nu på svenska.

Längd Ca 1 h
Språk
Svenska
Föreställningar på Viirus
i april 2020
Turné April 2020