LEHDISTÖTIEDOTE 14-11-2019

LEHDISTÖTIEDOTE 14-11-2019

Jonatan Fogelholm on Viiruksen uusi hallintojohtaja 

Jonatan Fogelholm (s. 1976) on nimitetty Teatteri Viiruksen uudeksi hallintojohtajaksi. Fogelholm seuraa tehtävässään Matilda von Weissenbergia, joka on toiminut Viiruksen hallinnollisena johtajana vuodesta 2011. von Weissenberg aloittaa Espoon kaupunginteatterin talous- ja hallintojohtajana joulukuussa 2019.

Fogelholm aloittaa työnsä Viiruksessa joulukuussa: “Odotan innolla työskentelyä taiteellisesti pelottomassa teatterissa, joka tuntee ajan pulssin ja etsii jatkuvasti mahdollisuuksia kehitykseen. Ydintoiminnan rinnalla Viirus tukee kasvavan vapaan kentän ryhmiä toimimalla alustana vierailuesityksille ja tuo uusia tuulia kansainvälisten yhteistyökumppanien kanssa.”

Fogelholmilla on kokemusta vastaavasta työstä. Hän on toiminut Korjaamo Teatterin ja Stage -festivaalin johtajana 2014-2017, sekä viimeksi Hangö Teaterträff-festivaalin toiminnanjohtajana.

Fogelholm jakaa Viiruksen johtamisen taiteellisen johtajan Jussi Sorjasen kanssa: ” Työskentely Jonatanin kanssa tulee olemaan kiinnostavaa. Hänen ammatillinen kokemuksensa sopii juuri niihin osa-alueisiin, joista Viiruksen omalaatuinen rakenne ensembleteatterina ja toisaalta vierailuesityksiä vastaanottavana teatterina koostuu. Kun ammattitaitoon ja kokemukseen lisätään Jonatanin empaattinen ja vakauden ilmapiiriä luova persoona, voi sanoa tulevaisuudenuskoni olevan vahva.”

Helmikuussa 2020 saa ensi-iltansa Jakob Öhrmanin ohjaama ja dramatisoima Hamlet All Inclusive. Esitys on Teatteri Viiruksen ja Nya Rampenin yhteistuotanto. Kiertueella nähdään Tarinoita 1-2-3-4 ja Sailor och Pekka yhteistyössä Ensemble Bulleribockin kanssa ja lisäksi viime vuoden menestys, musiikkiesitys Chelsea Hotel, jatkuu keväällä. Omien tuotantojensa lisäksi Viirus kuratoi laajaa kotimaisista ja kansainvälisistä esityksistä koostuvaa Viirus GUEST-ohjelmistoa.