Lehdistötiedote 17.10.2018

Lehdistötiedote 17.10.2018
Vapaa julkaistavaksi heti

Viiruksen kevät 2019: Ohjelmistoon palaavia yleisömenestyksiä ja medioita monipuolisesti käsittelevä koulukiertue

Viiruksen kevään 2019 ohjelmisto on suunnattu useammille ikä- ja kieliryhmille kuin ehkä koskaan aikaisemmin. Teatteri avaa kevätkauden 2019 lisäämällä ohjelmistoon 13 näytöstä Roland Schimmelpfennigin kirjoittaman kriitikoiden ylistämää Den Stora Elden -esitystä. Suuren kysynnän vuoksi myös lastennäytelmä ensi-illasta huhtikuussa 2018 asti loppuunmyytynä ollut kiertue-esitys Berättelser 1-2-3-4 palaa ohjelmistoon tammikuussa. Pipsa Longan kirjoittama Toinen Luonto (Den Andra Naturen) saa suomenkielisen kantaesityksensä Viiruksessa maaliskuussa 2019. Longan palkitun näytelmän ruotsinkielinen kantaesitys oli Viiruksessa maaliskuussa 2018. Syksyn loppuunmyyty konserttikiertue Chelsea Hotel jatkaa kiertueella alkuvuodesta ja tämän lisäksi on lisäesitys Viiruksessa helmikuussa. Maaliskuussa kanta-esityksensä saa myös Elisa Makarevitchin ohjaama useita eri medioita monipuolisesti käsittelevä, luokkahuoneissa esitettävä kiertue-esitys Så sant!

Roland Schimmelpfennigin käsikirjoittama Den Stora Elden sai ensi-iltansa Viiruksessa 14.9.2018. Anders Carlssonin ohjaama esitys on saanut huomiota muun muassa innovatiivisesta lavastusratkaisusta ja kameratekniikan hyödyntämisestä, rohkeasta näkökulmasta ilmastonmuutokseen ja Viiruksen ensemblen vaikuttavista näyttelijäsuorituksista. Viiruksella on ilo jatkaa esityskautta 12.1.-2.2.2019.

Viiruksen kiertuetuotanto Berättelser 1-2-3-4 sai ensi-iltansa huhtikuussa 2018. Näytelmä perustuu Eugène Ionescon lastenkirjoihin ja ohjauksesta vastaa Viiruksen oman ensemblen jäsen Oskar Pöysti. Berättelser 1-2-3-4 esitetään yleisön toivomuksesta muutamia kertoja Viiruksessa tammi- ja helmikuussa, jonka jälkeen esitys palaa keväällä kiertueelle. Lokakuussa 2019 esitys saa suomenkielisen kantaesityksensä nimellä Kertomuksia 1-2-3-4.

Pipsa Longan kirjoittama yleisömenestys Den Andra Naturen Anni Kleinin ohjaamana sai kantaesityksensä Viiruksessa maaliskuussa 2018. Longalle ja Sofia Aminoffille myönnettiin elokuussa samana vuonna Boisman-palkinto näytelmän käsikirjoituksesta ja sen käännöksestä. Alunperin suomeksi kirjoitettu näytelmä saa uusintaensi-iltansa 2.3.2019 nimellä Toinen Luonto. Toinen Luonto esitetään 17 kertaa 30.3. asti. Viirus tekee määrätietoista työtä saadakseen yleisöä teatteriin yli kielirajojen, muun muassa tekstityksen avulla. Den Andra Naturen -esityksen suomenkielisen version myötä Viirus haluaa rohkaista uutta suomenkielistä yleisöä tutustumaan Viirukseen sekä seuraamaan tulevaisuudessa myös ruotsinkielistä ohjelmistoa Viiruksen näyttämöillä.

Kahden ohjelmistoon palaavan suurtuotannon ja kiertue-esityksen Berättelser 1-2-3-4:n lisäksi Viirus pidentää myös konserttiesityksen Chelsea Hotelin kiertuejaksoa ainakin tammi- ja helmikuulle 2019, sekä järjestää yhden konsertin Viiruksessa kevään aikana. Konserttiesityksessä näyttelijät ja muusikot Emma Klingenberg, Niklas Häggblom ja Robert Kock tulkitsevat valikoiman 1960- ja 70-luvun amerikkalaisia hittejä ruotsinkielelle käännettyinä käyttäen liuta eri instrumentteja. Tuotannon kaikki esitykset myivät syksyllä loppuun.

Viirus kiertää myös koulukiertueelle tuotetulla luokkahuoneissa esitettävällä Så sant!-esityksellä maaliskuun 2019 kanta-esityksestä eteenpäin. Nuori ruotsinkielinen näyttelijä Elisa Makarevitch vastaa esityksen konseptista, käsikirjoituksesta ja ohjauksesta sekä kiertää näyttelijäkollegansa Ole Øwren kanssa kouluissa. Så sant! on suunnattu 5-7 vuosiluokan oppilaille ja esityksen tarkoitus on antaa kohderyhmälle lisätietoja miten uutisia ja erilaisia julkisia sanomia tuotetaan ja miksi niitä luodaan. Viiruksella on Monster-tuotannon (2017) myötä aikaisempaa kokemusta luokkahuone-esityksistä. Så sant! kiertää kouluissa ympäri Suomea keväällä ja syksyllä 2019.

Lisätietojo: www.viirus.fi
Kysymykset: [email protected], 050 444 0344