Pressmeddelande 10.4.2018

Oskar Pöysti gör regidebut med Berättelser 1-2-3-4

Oskar Pöysti är redan ett etablerat namn inom den finländska skådespelarvärlden, men i barnpjäsen Berättelser 1-2-3-4 tar han för första gången plats i regissörsstolen. Trots att Pöysti har erfarenhet av att både skådespela och skriva just barnteater var det ingen självklarhet att han skulle regissera inom genren.

– Att få möjligheten att regissera absurd barnteater utgående från Eugène Ionescos barnböcker lät ändå väldigt spännande, konstaterar han.

Berättelser 1-2-3-4 är ett samarbete mellan teater Viirus och Ensemble Bulleribock. Arbetsteamet med Meri Anna Hulkkonen och Robert Kock är det samma som Pöysti samarbetade med då han skrev föreställningen Lilla Anna och Långa Farbrorn på Svenska Teatern 2016.

Pöysti tycker att arbetsprocessen har sett ut ungefär som han hade förväntat sig och att han trivs väldigt bra i regissörsrollen.

– Det är ett lustfyllt arbete att få skapa roliga bilder och överraskningar för publiken och samtidigt bära helhetsansvaret för föreställningen, menar han.

Vid sidan om regin av Berättelser 1-2-3-4 syns Oskar Pöysti som bäst också i Viirus produktion Den Andra Naturen, och även i framtiden kan han tänka sig att variera skådespelandet med regi, dramaturgi och pjäsförfattande.

Berättelser 1-2-3-4 har premiär på Viirus 10.4. Föreställningen visas fem gånger, 12.4, 14.4 och 15.4, innan skådespelarna åker iväg på teaterturné våren och hösten 2018. Biljetterna kostar 10 euro och föreställningen visas på Medelhavsgatan 14 i Helsingfors. Viirus tar fortfarande emot bokningar för höstens turné.

Mera information:
Veronica Aspelin
[email protected] / 050 4440 344

Oskar Pöysti ingår i Viirus eget ensemble.